O polițistă din București, campioană mondială la World Police & Fire Games: „Sunt aici pentru a câștiga!”

8 august 2022 11:47   Național
Ultima actualizare:

Polițiștii români au câștigat 60 de medalii la World Police & Fire Games, desfășurate anul acesta la Rotterdam, Olanda. Dintre câștigători, se remarcă Denisa Știrbulescu, atleta care a adus acasă nu mai puțin de cinci medalii. 

Peste 10.000 de polițiști din 70 de țări au participat la competiția mondială în care România a ieșit pe un onorabil loc 18. Polițiștii sportive au cucerit 60 de medalii, iar Ministerul de Interne s-a arătat mândru de această performanță. Are în sistem acum campioni mondiali, care iubesc în egală măsură meseria pe care o practică, dar și sportul și mișcarea.

Polițistă din București, campioană mondială la atletism

performanță notabilă a fost înregistrată de Denisa Știrbulescu, o polițistă în vârstă de 26 de ani în București. Ea a câștigat cinci medalii pentru România la din Rotterdam 2022, dintre care trei de aur, una de argint și una de bronz.

Polițista a obținut locul 1 la proba de alergare 800 m, locul 1 la proba de ștafetă 4×100 m, locul 1 la proba de ștafetă 4 x 400 m, locul 2 la proba de alergare 10 km individual și locul 3 la proba de alergare 5 km individual.

Aceasta s-a arătat încântată de experiența pe care a trăit-o la competiția organizată în Olanda și a oferit o declarație emoționantă.  

„Sunt fericită pentru rezultatele obținute”

„Ți se face pielea de găină când ești pe podium, cu drapelul României în mâini și ți se înmânează medaliile. Fiecare proba a fost cu emoțiile ei, fiecare pas făcut a fost cu sufletul către țară, fiecare medalie câștigată a fost cu gândul că zilele nenumărate de antrenamente și muncă au dus la acel moment. Sunt recunoscătoare pentru oportunitatea pe care am avut-o participând la World Police & Fire Games din Rotterdam, sunt fericită pentru rezultatele obținute, dar mai ales pentru prieteniile legate și pentru oamenii pe care i-am cunoscut. 

Participarea la o asemenea competiție a reprezentat o experiență deosebită pentru dezvoltarea mea personală și profesională. Am muncit mult pentru a atinge nivelul competiției care este solicitat pentru a reuși o performanță. «Sunt aici pentru a câștiga!», acesta a fost motto-ul după care m-am ghidat și care mi-a dat motivația să dau 110%. Așa voi face și la viitoarele campionate mondiale!”, a spus Denisa Știrbulescu.

Campionatul World Police & Fire Games din Rotterdam 2022 s-a încheiat la 1 august. Din cele 60 de medalii cucerite de români, la categoria de atletism s-a câștigat aurul, argintul si bronzul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe