David Popovici, o nouă performanță! S-a calificat în finala 100 de m liber cu un timp-record!

David Popovici, adolescentul care a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, este de neoprit! Înotătorul s-a calificat sâmbătă, 9 iulie, în finala probei de 100 de m liber, cu cel mai bun timp din competiție. 

David Popovici, de neoprit!
David Popovici, de neoprit!

David Popovici s-a calificat în a cincea sa finala la Campionatul European de Juniori. Popovici, care deţine recordul mondial de juniori în această probă (47sec13/100), a câştigat prima semifinală cu 48sec31/100 şi a intrat în finală cu cel mai bun timp, urmat de britanicul Jakob Whittle, adolescentul care este principalul rival al înotătorului român. 

Din păcate, Patrick Dinu, de la CS Farul Constanţa, cu timpul de 50sec72/100, locul cinci în semifinala a doua, a avut al zecea timp şi a ratat finala de duminică de la 100 m liberm informează Digisport.ro.

Citește și: Produsele iubite de români, dar ocolite de David Popovici 

David Popovici s-a calificat în finala de la 100 de m liber cu cel mai bun timp din competiție 

Delegaţia României a câştigat până în prezent şase medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: patru de aur: la ştafeta masculină 4x100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu), David Popovici la 200 m liber şi 50 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber şi două de argint la ştafeta mixtă de 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu) și Bianca Costea la 50 m liber.

Campionatul European de Juniori are loc între 5 și 10 iulie la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni. România este reprezentată la competiție de un lot format din 26 de înotători, 14 băieți și 12 fete. 

În luna iunie, David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta și a reușit să obțină două medalii de aur. Revenit în românia, adolescentul a fost premiat de către Ministerul Tineretului și Sportului cu suma de 200.000 de euro. 

Vezi și: Ce a făcut David Popovici cu banii obținuți din sport 

Se anunță o vară plină din punct de vedere competițional pentru David Popovici. Între 11 și 17 august, David va participa la Campionatele Europene de seniori desfășurate la Roma, iar între 30 august și patru septembrie el va fi prezent la Lima pentru a participa la Campionatele Mondiale de juniori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net