Avem o nouă campioană la înot: a cucerit 21 de medalii la un singur concurs

Ultima actualizare:

Eliza Diamandescu este noua revelație a natației românești! Până la 14 ani, tânăra are sute de medalii în palmares și zeci de recorduri doborâte, unul dintre ele datând de 38 de ani.

Eliza Diamandescu, în cursă pentru un nou aur
Eliza Diamandescu, în cursă pentru un nou aur

La Naționalele de la Bacău, micuța înotătoare a cucerit nu mai puțin de 21 de medalii: 11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz! „A fost extraordinar și m-am ambiționat să muncesc și mai mult, să arat de ce sunt în stare”, a declarat multipla campioană națională la natație, la juniori și tineret. Ea se află în plină pregătire pentru Campionatul European de Juniori care va avea loc la Buftea și pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European.

După cum recunoaște, Eliza a început înotul la 6 ani dintr-o ambiție, după ce încercase toate sporturile posibile, iar la două săptămâni de la primul antrenament era deja la grupa de performanță! „Am mers cu mama la bazin și acolo, soțul doamnei mele antrenoare era cu cei mici la înot. Când i-am văzut pe toți că înoată, de rușine, mi-am dat jos colacul și aripioarele și am început să fac și eu ce făceau ei și așa am fost remarcată”, a povestit ea.

De atunci au trecut 8 ani, iar acum, puștoaica face legea în bazin. Are sute de medalii câștigate și zeci de recorduri doborâte. „La 9 ani, am doborât un record vechi de 38 de ani. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că trebuie să muncesc cu adevărat să ajung unde vreau”, a mai spus Eliza.

Eliza Diamandescu și cele 21 de medalii și trofee cucerite la Brașov
Eliza Diamandescu și cele 21 de medalii și trofee cucerite la Brașov

Mama ei nu vroia deloc să o lase la înot

Sportiva se amuză și acum când își aduce aminte cât timp i-a luat să își convingă mama să o lase la înot. „La început mama nu a fost de acord, din noiembrie 2013 până în martie 2014 m-am rugat de ea să mă lase. Acum este foarte mândră de mine și este susținătoarea mea numărul 1”, recunoaște Eliza, care a fost pregătită chiar din prima zi a activității sale de antrenoarea Ivonne Stoltz. Aceasta are numai cuvinte de laudă pentru eleva sa: „Este o sportivă genială, un artist, este plină de calități de ambiție, perseverență”.

Eliza Diamandescu și antrenoarea ei
Eliza Diamandescu și antrenoarea ei

Dacă nu ar avea toate aceste calități, Eliza nici nu ar putea respecta programul draconic de pregătire: se antrenează de 9 ori pe săptâmână, iar programul ei este unul spartan! La 6.30 se trezește, iar la 8 seara ajunge acasă! “La 7:15 ies din casă, la 7:30 ajung la bazin, la 8:00 sunt în apă, la 10:00 termin antrenamentul, la 11:00 ajung acasă. De la 12:00 am școală și după, plec la al doilea antrenament. Ajung acasă seara pe la 8, mănânc, mă mai uit puțin peste lecții și merg să dorm”, spune ea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Csíkszereda Dinamo (Sportpictures) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Universitatea Craiova Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Miodrag Belodedici (Sportpictures) jpg
gina gogean jpg
Cupa Greciei (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net