Prognoza meteo pentru luna octombrie 2022

3 octombrie 2022 12:03   Național
Ultima actualizare:

Estimările meteorologice emise pentru intervalul 3 - 31 octombrie 2022 de ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), ne arată că temperaturile din această lună vor fi apropiate de cele normale,  iar cantităţile de precipitaţii estimate vor fi deficitare pe întreg teritoriul României.

Cum va fi vremea in Romania in luna octombrie 2022

Prima săptămână a lunii octombrie 2022 vine cu o vreme specifică acestei perioade. Weekend-ul va fi unul cu temperaturi plăcute pentru cei care locuiesc în București, perfecte pentru ieșiri în aer liber și activități specifice toamnei. Astfel, sâmbătă și duminică se vor înregistra maxime de 23 - 24 de grade Celsius.

„În săptămâna 3-9 octombrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, transmite ANM.

Vezi și: Ce este Miliaria, alergia provocată de căldură? Arată ca o urticarie

Și în perioada 10 - 18 octombrie 2022 situația va arăta la fel, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Citește și: Apple a lansat un nou ceas! Watch Ultra este rezistent la condițiile meteo extreme

În săptămâna 17 - 24 octombrie 2022, atât temperaturile, cât și regimul pluviometric vor fi apropiate de ceea ce este normal pentru acest interval, adică nu vor avea loc schimbări majore.

Vezi și: Aplicația meteo de pe Iphone a fost îmbunătățită! Cum poți activa noua opțiune

În ultima săptămână, 24 - 31 octombrie 2022, mediile valorilor termice vor fi puțin mai crescute față de cele specifice în mod normal, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Dacă în regiunile nord-vestice cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară, în regiunile sudice aceasta va fi deficitară.

Temperatura maximă și minimă absolută a lunii octombrie în România

Pe 3 octombrie 1952, la Armăşeşti, în județul Ialomița, s-a înregistrat maxima absolută a lunii octombrie, 39 de grade Celsius. Potrivit ANM, la Bucureşti, temperaturile maxime înregistrate vreodată au ajuns la 35,5 grade, pe 2 octombrie 1952.

Temperatura minimă absolută din octombrie în România este -21,3 grade Celsius. Aceasta a fost înregistrată la Întorsura Buzăului, pe 27 octombrie 1988.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe