Un mare producător din România face concedieri masive. Mulți vor rămâne fără loc de muncă, chiar în pragul sărbătorilor

15 octombrie 2024 14:41   Național

Vești proaste pentru românii care lucrează pentru un mare producător de zahăr din țara noastră. Zeci de angajați urmează să își piardă locurile de muncă, chiar la începutul lunii decembrie. În funcție de vechimea pe care o au, angajații urmează să primească salarii compensatorii.

Nu mai puțin de 55 de români urmează să își piardă locurile de muncă, chiar în pragul sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de un pare producător de zahăr din țara noastră, Agrana România, parte a unui grup austriac cu același nume. Muncitorii urmează să fie disponibilizați chiar la începutul lunii decembrie, iar în funcție de vechimea pe care o au, vor primi salarii compensatorii.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) a precizat faptul că muncitorii vor fi concediați începând cu 10 decembrie, iar după ce își vor pierde locul de muncă, vor primi indemnizație de șomaj. Din fericire, alte companii din județul Buzău, unde se află fabrica, deja au recrutat o parte din muncitori.

Zeci de români își pierd locul de muncă în pragul sărbătorilor

Motivul pentru care compania este nevoită să facă aceste concedieri ar fi sistarea activității din cadrul unei secţii ce prelucra sfecla de zahăr.

„În adresă se spune că se închide o linie primară de prelucrare a sfeclei de zahăr, iar personalul care lucra acolo a fost concediat. Per total, sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”, a explicat directorul AJOFM, Ionel Tociu, potrivit observatornews.ro.

Câți bani vor primi angajații concediați

Directorul AJOFM Buzău a vorbit și despre sumele de bani pe care angajații concediați urmează să le primească.

Pentru cei care au muncit pentru Agrana România S.R.L. între unu și 10 ani, se vor oferi 6 salarii brute. Angajații cu o vechime între 15 și 20 de ani primesc 12 salarii brute, în timp ce oamenii care au peste 20 de ani vechime vor primi 15 salarii brute. O parte dintre angajații disponibilizați deja au fost recrutați de alte companii din județul Buzău.

Mai multe