Un turist din Vama Veche a avut parte de un șoc după ce a comandat pește la o terasă! „Păstrăv de Temu”

5 august 2024 8:27   Național

În ciuda prețurilor din ce în ce mai mari, nenumărați români fac tot posibilul pentru a merge pe litoral măcar și câteva zile, pentru a se bucura de un concediu frumos alături de cei dragi. Din păcate, eforturile lor financiare nu sunt apreciate întotdeauna. Un turist care a comandat un pește la o terasă din Vama Veche a primit un produs ce arăta de parcă ar fi fost resturile altui client.

Indiferent de cât de mult cresc prețurile, cât de extremă este canicula, ori cât de aglomerate sunt plajele, litoralul românesc rămâne destinația favorită a multor români. Mii de oameni fac orice efort necesar pentru a se bucura de câteva zile de concediu la Marea Neagră, însă un turist care a mers în Vama Veche a avut parte de o surpriză de-a dreptul neplăcută.

Potrivit adevarul.ro, poza postată de turist pe Facebook dă impresia faptului că peștele la grătar care i-a fost servit ar fi fost, de fapt, provenit din resturi de la un alt client, pe care angajații cherhanalei le-au folosit în loc de a pregăti o altă porție.

Postarea a strâns mii de like-uri

Turistul a observat cu stupoare că, practic, în farfurie nu avea decât oase. Alături de poza postată pe Facebook, acesta a scris „It ain`t much, but at least it`s expensive”, adică „Nu e mult, dar măcar e scump.” Postarea a strâns mii de like-uri și sute de comentarii, iar turistul a mai spus că a primit „păstrăv de Temu”, sau „scrumbie după 237 de ani în Vaslui”.

Și alți turiști s-au plâns despre serviciile terasei din Vama Veche, cât și de prețurile ridicate de pe litoral, în general. Unii internauți chiar au recomandat alte localuri din zonă.

Sute de lei pentru un simplu prânz

Acest incident nu este singurul de pe litoral care a provocat uimirea publicului, în această perioadă. Un alt român a vorbit cu stupoare despre prețurile incredibile de la o terasă locală, unde a plătit nu mai puțin de 629 de lei pentru un prânz, 19 lei pentru o banală salată de varză, cât și alți 19 lei pentru o sticlă de apă minerală de 750 ml.

Paul Anghel, directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a vorbit recent despre faptul că prețul unei sticle de apă poate sări de la 2,5 lei tocmai la 16 lei, pe litoral.

Mai multe