Ce beneficii nebănuite are înghețata. Poate fi foarte utilă pentru sănătatea noastră

6 iulie 2024 16:24   Sănătate

Poate că mulți dintre noi vom fi surprinși să auzim acest lucru, însă dieticienii ne spun că înghețata poate fi mult mai benefică pentru sănătatea noastră decât am crede! Mai ales dacă o comparăm cu alte tipuri de desert, care sunt doar pline de zahăr, însă lipsite de orice fel de nutrienți, înghețata este o variantă mult mai bună!

Mulți dintre noi ne putem imagina că înghețata este doar o sursă periculoasă de calorii, care ne va face să adunăm kilograme în plus rapid. Iar, desigur, dacă o consumăm în cantități mari, așa și este. Însă, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, o porție de două sau trei cupe de înghețată cu lapte poate fi o sursă bună de calciu pentru oasele noastre, care vor rămâne mai puternice! Chiar și mușchii noștri se pot bucura de acest efect benefic.

Desigur, în funcție de marcă, nu este exclus ca înghețata să conțină și undeva în jur de șase grame de proteine într-o porție obișnuită. Această cantitate de proteine este la fel de mare precum cea dintr-un ou. În plus, proteinele, alături de nivelurile moderate de grăsimi, pot încetini eliberarea zahărului în sânge, astfel că glicemia noastră nu va crește brusc.

Beneficiile neasteptate ale înghetatei

Dieticianul Shelley Balls explică că înghețata este mult mai bună, comparativ cu alte deserturi, care nu au aceeași valoare nutritivă. În plus, ea ne mai spune că o porție de înghețată cu lapte are undeva în jur de 12% din cantitatea de calciu recomandată zilnic.

„Calciul este de obicei un nutrient care este subconsumat în modelul alimentar american, așa că este o veste grozavă că, atunci când decidem să ne bucurăm de un deliciu dulce, acesta poate oferi, de asemenea, unele beneficii nutriționale”, a explicat dieticianul Shelley Balls.

În plus, faptul că proteinele sunt combinate cu zahăr și grăsimi „reduce creșterile de zahăr din sânge pe care le-ați putea observa atunci când mâncați deserturi mai sărace în grăsimi, cum ar fi sorbetul”, spune dieteticianul Stephanie Van't Zelfden.

Mai multe