Deficitul de vitamina D creşte riscul de cancer şi boli de inimă

19 august 2022 6:03   Sănătate
Ultima actualizare:

Vara nu ducem lipsă de vitamina D, dar când temperatura scade, multor oameni începe să le lipsească „vitamina soarelui”. Semnele că este posibil să aveți un conținut scăzut de vitamina D includ: oboseală, dureri osoase, slăbiciune musculară, cum ar fi dureri și crampe, și modificări ale dispoziției, inclusiv depresia.

Cei mai expuși sunt sugarii și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, femeile însărcinate și care alăptează, oamenii cu vârsta peste 65 de ani, persoanele care au expunere limitată la soare și persoanele cu pielea mai închisă la culoare.

Interesant de citit: Cât de importantă este vitamina D și 3 mituri despre aceasta

În afară de binecunoscutele simptome ale deficitului de vitamina D, medicii avertizează că nivelurile extrem de scăzute ar putea fi legate de o serie de afecțiuni grave, inclusiv cancerul, accidentul vascular cerebral și artrita reumatoidă.

Iată și: Studiu. Vitamina D şi efectul major în prevenirea cancerului de sân

Dacă în urma analizelor constatați o carență mare, este bine să vă faceți investigații mai amănunțite. Aportul adecvat de vitamina D poate ajuta la reducerea complicațiilor obezității și la reducerea riscului sau bolilor cronice, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul și bolile autoimune.

Iată și: Studiu. Românii, afectați grav de timpul petrecut în fața ecranelor. Tu când ai privit ultima oară cerul?

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe