Descoperirea incredibilă făcută acum 200 de ani de un preot german! „Băutura inimii” reduce colesterolul și desfundă arterele. Se prepara din două ingrediente banale

29 august 2024 8:53   Sănătate
Ultima actualizare:

Sănătatea noastră este influențată enorm de lucrurile pe care le mâncăm și le bem, iar dacă nu suntem atenți la dieta pe care o avem, putem provoca probleme grave organismului nostru. Din fericire, o băutură descoperită cu două secole în urmă de către un preot german poate avea efecte incredibile pentru sănătatea noastră!

Este o băutură la care poate că nu mulți dintre noi ne-am gândi, însă ar putea reduce colesterolul și poate avea și efecte benefice asupra arterelor noastre! Mai precis, este vorba despre o băutură cu usturoi și lămâie, descoperită în urmă cu 200 de ani de către preotul german Sebastian Kneipp.

Cele două ingrediente banale din această băutură ar putea susține sănătatea inimii noastre, iar mai mult decât atât, ar putea desfunda și arterele! Numele lui Kneipp a devenit celebru atunci când vine vorba despre medicina naturistă, iar descoperirea sa a devenit cunoscută drept „băutura inimii”.

Băutura care poate susține sănătatea inimii

Kneipp mai este cunoscut în domeniul medicinei naturiste și pentru tratamentele sale care foloseau apa, cât și pentru mai multe remedii pe bază de plante. În timp ce era student, Sebastian Kneipp s-a îmbolnăvit de tuberculoză, iar medicii nu au crezut că va reuși să își revină.

Cu toate acestea, viitorul preot a susținut că s-a vindecat cu ajutorul hidroterapiei, iar mult mai târziu, el chiar deschide un centru de sănătate la mânăstirea unde trăia. Kneipp a devenit faimos pentru tratamentele sale, atât în Germania, dar și în Slovenia.

Cum putem pregăti această băutură

Pentru a pregăti „băutura inimii”, va trebui să avem la îndemână un litru de apă, 5 lămâi, cât și 30 de căței de usturoi. Usturoiul trebuie curățat foarte bine, iar apoi lămâile, cu tot cu coajă, vor fi tăiate în cuburi mici. Desigur, trebuie să îndepărtăm sâmburii din lămâi.

Aceste două ingrediente trebuie puse la blender, iar apoi amestecate în litrul de apă. Băutura trebuie ținută pe foc până dă în clocot, apoi strecurată și pusă la frigider.

Vreme de 21 de zile, ar trebui băut un pahar mic cu două ore înainte, sau după, masa principală a zilei. Apoi, se face o pauză de 7 zile, după care se reia cura. După ce trec și celelalte 21 de zile, se mai face o pauză de o săptămână și se mai face o ultimă cură.

Mai multe