Răsfață-te cu ceai de hibiscus, un adevărat remediu natural pentru organism în sezonul rece

14 noiembrie 2022 20:26   Sănătate
Ultima actualizare:

Sursă importantă de antioxidanţi, ceaiul de hibiscus aduce un plus de sănătate în organism, fiind bogat şi în vitamina C sau minerale. Cunoscut pentru gustul acrişor şi culoarea roşie, acesta poate trata hipertensiunea, te relaxează, dar îţi protejează şi ficatul. Iată ce beneficii are această plantă tropicală!

Reduce colesterolul

Ceaiul de hibiscus reduce colesterolul, ajutând, astfel, la protejarea organismului împotriva bolilor de inimă şi protejarea vaselor de sânge. Proprietăţile hipolipidemice şi hipoglicemice ale ceaiului hibiscus pot fi benefice pentru cei care suferă de diabet.  

Are efect relaxant

Infuziile, decocturile şi băuturile din aceste flori au proprietăţi calmante, care combat efectele stresului: indigestii, oboseală cronică şi pot fi considerate adjuvante în perioade de refacere a organismului.

Îmbunătăţeşte digestia

Ceaiul de hibiscus are proprietăţi diuretice, fiind folosit pentru tratarea constipaţiei. Mulţi oameni beau acest ceai pentru a-şi îmbunătăţi digestia.

Protejează ficatul

Potrivit unor studii, proprietăţile antioxidante din ceaiul de hibiscus ajută la tratarea bolilor de ficat. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi prezenţi în ţesuturile şi celulele organismului.

Scade tensiunea arterială

Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială, de aceea poate fi consumat de persoanele care suferă de anumite boli cardiovasculare. Proprietăţile antiinflamatoare ale hibiscului sunt cele care pot reduce tensiunea arterială în cazul în care ceaiul e consumat zilnic, câteva săptămâni.

Ajută la pierderea în greutate

Ceaiul de hibiscus e perfect dacă vrei să pierzi în greutate. Dacă consumi mâncare bogată în carbohidraţi, ceea ce înseamnă un conţinut ridicat de zahăr şi amidon, eşti predispus să iei în greutate. Studiile arată că ceaiul de hibiscus reduce absorbţia de amidon şi glucoză şi, astfel, te ajută la scăderea în greutate. Planta de hibiscus are în componenţa sa o enzimă numită „phaseolamin” care are rolul de a reduce producţia de zaharuri, contribuind, astfel, la menţinerea greutăţii în ciuda consumului de carbohidraţi, scrie alegesanatos.ro.

Previne îmbătrânirea pielii

Datorită proprietăţilor sale, hibiscusul poate fi utilizat cu succes pentru revigorarea aspectului pielii. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii. Efectul anti-îmbătrânire este intensificat şi de prezenţa acizilor organici (citric, malic, tartric), care stimulează regenerarea celulară şi sinteza de colagen. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe