Elon Musk renunță la Bitcoin! Tesla a pierdut peste 1 miliard de dolari

21 iulie 2022 14:29   Tehnologie

Tesla a renunțat la aproape tot Bitcoinul pe care-l deținea, transformând sume considerabile de BTC în cash.

Compania lui Elon Musk tocmai a publicat un raport privind profitul înregistrat în trimestrul al doilea al anului 2022, iar acesta a arătat că problemele economice globale, la care se adaugă și problemele de pe piața crypto, a făcut compania să-și vândă aproximativ 75% din totalul de Bitcoin pe care-l deținea. 

Urmărește și: Elon a fost lovit de kilograme! Cum arată patronul Tesla la bustul gol

Tesla își vinde Bitcoinul

Amintim, anul trecut, Tesla a făcut o investiție de aproximativ 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și a anunțat că va accepta plata în Bitcoin pentru mașinile lor electrice. Tesla a acceptat plata în Bitcoin la sfârșitul lunii martie, iar mai apoi a revenit asupra decizie 49 de zile mai târziu, în luna mai. 

Citește și despre: Problemele cu care se confruntă Elon Musk: procese, despărțiri și renegări

În ultimul raport publicat de companie, Tesla a amintit că valoarea totală a activelor digitale pe care le deține este de aproximativ 218 milioane de dolari, după ce a fost evaluată la aproximativ 1,2 miliarde de dolar, în ultimul trimestru.

„Mi-ar plăcea să investesc, nu să abandonez proiectul. Nu cred în vânzarea achiziției la un preț ridicat. Mi-ar plăcea să văd Bitcoin că are succes”, a fost declarația, la acea vreme, a lui Elon Musk. 

Vezi și: Care sunt, de fapt, riscurile la care se supun investitorii în criptomonede

Această renunțare la aproximativ 75% din Bitcoin se adaugă la problemele de natură economică ale companiei. Tesla a anunțat că vânzările au scăzut cu aproximativ 18% față de primul trimestru. 

De asemenea, compania a mai amintit că produce cu aproximativ 15% mai puține mașini față de trimestrul trecut. Cât despre profit, Tesla a declarat că compania se luptă cu „o producție limitată și închiderea fabricilor din Shanghai”, dar nu a raportat astfel de probleme pentru noile fabrici din Berlin și Austin, Texas.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe