Este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Ce beneficii are ingredientul cunoscut drept „mâncarea săracului”

26 octombrie 2025 19:00   Stil de viață

Este unul dintre cele mai ieftine și mai versatile alimente pe care le vom întâlni în magazine. Cu toate acestea, un detaliu pe care nu foarte mulți oameni îl știu este faptul că acest aliment este și foarte sănătos.

Este un aliment sănătos, care are numeroase efecte benefice asupra organismului. Nu numai că va întări sistemul imunitar, dar poate fi de ajutor și pentru digestie, inimă și pentru a întări oasele. Este vorba despre fasolea verde, un aliment care este cunoscut drept „mâncarea săracului”.

Însă, în ciuda poreclei sale, acest aliment nu trebuie ignorat. Practic, fasolea verde conține foarte mulți nutrienți importanți pentru buna funcționare a organismului.

„Fasolea verde conține potasiu și magneziu, care vor ajuta la reglarea tensiunii arteriale și susțin ritmul cardiac”, a explicat dieticianul Michelle Routhenstein, conform informațiilor de la Real Simple.

Este un aliment foarte bun pentru sănătate

Acest tip de fasole ne oferă aproximativ 4% din valoarea zilnică recomandată de potasiu. Iar datorită conținutului scăzut de sodiu, acest aliment este foarte bun pentru a ține sub control tensiunea arterială. Chiar și un aport de sodiu cu numai 1.000 de miligrame mai mic va îmbunătăți sănătatea inimii.

„Fasolea verde furnizează și folat, care este important pentru repararea celulelor și pentru funcția cardiacă”, mai spune Michelle Routhenstein. În numai 100 de grame de fasole verde găsim 8% din valoarea zilnică recomandată.

Fasolea verde este recomandată de nutriționiști

Mai mult decât atât, fasolea verde este foarte bună și pentru susținerea sistemului digestiv. Iar acest lucru se datorează conținutului ridicat de fibre care se găsesc în această legumă. În plus, fasolea verde este utilă și pentru întărirea oaselor.

„Fasolea verde este o sursă uimitoare de vitamina K, alături de alți micronutrienți care contribuie la formarea oaselor, precum fosforul și magneziul”, a explicat și dieticiana Amanda Sauceda. În plus, fasolea verde este bună și pentru sistemul imunitar, având proprietăți antiinflamatorii puternice. Iar, nu în ultimul rând, în acest aliment vom găsi și un conținut destul de ridicat de vitamina C.

Mai multe