Ce trebuie să faci pentru ca zacusca să nu mucegăiască. Cum sterilizăm corect borcanele

24 septembrie 2024 17:31   Rețete

Zacusca se numără printre rețetele favorite ale românilor, iar dacă vrem să ne bucurăm de o variantă cu adevărat gustoasă, cel mai bien este să o pregătim chiar noi, în propria bucătărie. În plus, cu ajutorul unui sfat ingenios, vom reuși să avităm și o mare problemă, care apare adesea atunci când punem zacusca în borcane.

Zacusca este, fără doar și poate, una dintre cele mai populare și îndrăgite rețete din țara noastră, însă dacă chiar ne dorim un produs de calitate, care să aibă același gust cu cel din copilăria noastră, cel mai bine ar fi să evităm variantele din comerț și să gătim chiar noi.

Iar cum zacusca nu este o mâncare tocmai dificilă, ar trebui să ne fie ușor să o pregătim, chiar și dacă nu avem prea multă experiență la gătit. Însă, un truc pe care numai gospodinele cu experiență îl știu este faptul că borcanele alese sunt la fel de importante precum ingredientele care intră în zacuscă!

Trucul ingenios care ne scapă de mucegai

Este foarte important ca borcanele să fie bine igienizate înainte de a pune zacusca în ele. Astfel, toate bacteriile care se puteau afla în interiorul lor sunt distruse, iar mucegaiul nu își va face apariția.

Astfel, chiar înainte de a începe să gătim, trebuie să ne asigurăm că știm cum să sterilizăm borcanele pe care le vom folosi. Iar primul pas pe care trebuie să îl facem este să ne asigurăm că acestea nu au fisuri, pentru că dacă au, nu vor rezista la procesul de sterilizare.

Cum sterilizăm eficient borcanele

Pentru a steriliza borcanele bine putem folosi detergent și apă fierbinte, iar cel mai bine este să insistăm cât mai mult la marginea acestora, chiar acolo unde urmează să vină capacul. În plus, mucegaiul poate apărea și din cauza unor resturi mici de zacuscă, sau oricare alt preparat, care a fost înainte în borcan.

Ele trebuie sterilizate cât mai bine, la fel și capacele lor. Ele pot fi puse într-o tavă la cuptor, vreme de 15 minute, la 150 de grade. Borcanele trebuie puse la cuptor cu gura în sus, atunci când sunt sterilizate.

Mai multe