Ce trebuie să pui în piure, ca să-ți iasă pufos și aerat ca la restaurant. Numai gospodinele pricepute cunosc secretul

23 februarie 2024 19:06   Rețete

Piureul este, fără doar și poate, unul dintre cele mai îndrăgite preparate, de-a lungul întregii lumi. El poate fi folosit drept garnitură mai la orice rețetă, iar, de ce nu, dacă suntem în grabă chiar îl putem mânca simplu, cu brânză, ori cu un sos anume. Însă, deși este atât de ușor de făcut, piureul tot ascunde câteva secrete pe care ar trebui să le știm!

De multe ori putem avea impresia că o rețetă atât de simplă precum cea a piureului de cartofi nu poate avea niciun secret. Desigur, poate că unii dintre noi adaugă mai mult (sau mai puțin) dintr-un ingredient anume, dar, în principiu, este greu să ne imaginăm cum ceva atât de banal precum piureul ar putea fi îmbunătățit prin anumite trucuri. Ei bine, chiar și această banală garnitură poate ascunde secrete!

Mai precis, este vorba despre faptul că laptele pe care îl adăugăm la piure ar putea fi înlocuit de către alte ingrediente la care nici nu ne-am gândi! Iar primul dintre acesta este unul la care poate că nu ne-am aștepta: apa! Mai precis, în loc de lapte, putem folosi o cantitate mică din apa în care au fiert cartofii. Acesta va fi la fel de cremos și fin ca atunci când folosim lapte.

Ingredientele neașteptate care pot fi adăugate în piureul de cartofi

Un alt produs cu totul neașteptat care ar putea înlocui laptele din piure este supa de legume! Aceasta nu doar că îl va ajuta să fie cremos și fin, dar îi va oferi și un gust special, la care poate că nu ne-am aștepta atunci când gustăm piure.

De asemenea, o altă opțiune pe care o avem la dispoziție este laptele vegetal. Mai precis, laptele de migdale, cocos, sau chiar și orez, poate fi o alegere delicioasă pentru piureul nostru. Iar o posibilitate ceva mai „tradițională” pentru a înlocui laptele este smântâna, ori iaurtul. Acesta este foarte utilă dacă vrem un piure gustos și cremos!

Mai multe