Cum se face cafeaua „antiglonț”, care te ajută să topești kilogramele în plus și să ai energie toată ziua. 3 ingrediente fac adevărate minuni

17 octombrie 2024 23:00   Rețete

Undeva în jur de 60% din populația lumii bea cafea, iar pentru mulți dintre noi, cafeaua este chiar prima băutură pe care o consumăm dimineața. Desigur, există nenumărate modalități în care această băutură poate fi preparată, iar un sortiment anume chiar ar putea să ne ofere mai multă energie decât orice altă cafea!

De-a lungul lumii găsim nenumărate moduri în care putem prepara cafeaua. Unele rețete sunt simple, tot ce trebuie să facem este să adăugăm un ingredient în băutură, cum ar fi mentă, sau cacao. Altele, sunt atât de complexe încât mulți dintre noi ne întrebăm dacă chiar se mai califică drept cafea, sau intră într-o categorie aparte.

Iar un sortiment anume, creat în anul 2009 de către fondatorul companiei Bulletproof 360 Inc., Dave Asprey, chiar promite să ne ofere mai multă energie decât orice alt tip de cafea! Compania lui Asprey, care activează în domeniul sănătății și wellness-ului, a denumit această băutură cafea „antiglonț”, spunând că poate îmbunătăți memoria, poate ajuta la slăbit și ne poate face mai energici!

Ce efecte are cafeaua „antiglonț”

 În timpul unei călătorii în Tibet, Asprey a descoperit ceaiul cu unt, cunoscut drept po cha, care l-a ajutat să treacă peste răul de înălțime și peste starea de oboseală. Iar odată ce s-a întors în Statele Unite, el a decis să perfecționeze această băutură tibetană.

Asprey a încercat personal diversele combinații de ingrediente pe care folosit în băuturi, iar în cele din urmă a ajuns la cafeaua „antiglonț”, despre care spune că este chiar mai eficientă decât cea obișnuită! Datorită grăsimii pe care o conține, cofeina este aborbită mai lent în organism, așa că băutura oferă o sursă de energie mai îndelungată!

În plus, ea ne poate oferi și o senzație de sațietate, astfel că ne poate ajuta să mâncăm mai puțin, fiind perfectă pentru cei care doresc să slăbească!

Ce conține această cafea specială

Partea cea mai bună este că această cafea „antiglonț” poate fi preparată chiar și la noi acasă, însă este greu de crezut să avem acces la ingrediente la fel de sănătoase și verificate precum cele folosite de compania americană.

Însă, dacă vrem să încercăm această băutură, tot ce ne trebuie este puțin unt, mai precis, 80 de grame de unt bio fără adaos de sare, 15 ml de ulei de cocos (sau de palmier), 500 ml de cafea deja preparată, cât și sirop de agave ori zahăr, dacă vrem să o îndulcim puțin.

Untul și uleiul de cocos trebuie adăugate în blender, alături de cafeaua preparată, fiind mixate împreunp până când deasupra apare un strat de spumă precum cel de latte. Apoi, băutura este turnată în cană, unde putem adăuga zahăr ori sirop de agave și ne vom putea bucura de o cafea „antiglonț”!

Mai multe