Ingredientul „secret” care face varza călită și mai delicioasă! Gustul este incomparabil
Una dintre rețetele favorite ale românilor este, fără doar și poate, varza călită! Ei bine, indiferent cât de popular este acest preparat, el încă reușește să mai ascundă unele secrete! Iar pentru un gust și mai delicios al verzei călite, există un truc ingenios la care putem apela!
Cu siguranță că cei mai mulți dintre noi putem fi de acord că avem norocul de a trăi într-o țară cu o bucătărie delicioasă! Fiecare preparat pe care îl vom pune în farfurie, indiferent de regiunea din care provine, este o explozie de gusturi intense, cât și un spectacol vizual. Iar printre rețetele favorite ale românilor este, fără doar și poate, varza călită! Ei bine, indiferent cât de popular este acest preparat, el încă mai reușește să ascundă unele secrete! Iar pentru un gust și mai delicios al verzei călite, există un truc ingenios la care putem apela!
De exemplu, nu mulți dintre români știu că atunci când călesc varza, pentru ca produsul final să fie mai delicios ca oricând, ar trebui să nu mai folosească ulei! Da, deși cu toții avem tendința să recurgem la ulei atunci când punem ceva în tigaie, există o opțiune mult mai delicioasă! Pentru ca varza călită să aibă un gust extraordinar, putem folosi slănină!
Slănina, ingredientul secret pentru varza călită
Iar uleiul și slănina nu sunt deloc ingrediente greu de înlocuit! Tot ce trebuie să faceți este să tăiați cam 100 de grame de slănină în felii foarte subțiri, pe care să le puneți în tigaie! Acestea trebuie să se topească complet, așa că trebuie să aveți grijă ca focul de aragaz să fie cât mai mic! Atunci când este necesar, puteți întoarce feliile în tigaie, până dispar.
După ce totul s-a topit, puteți să adăugați în tigaie ceapă. După ce aceasta s-a călit, puteți adăuga varza, pe care, înainte, ați presărat puțină sare! Lăsați varza în tigaie până când își reduce volumul, apoi puteți continua rețeta ca până acum.