Secretul celor mai pufoase și fragede clătite. O rețetă simplă cu care nu vei da greș

28 octombrie 2024 9:02   Rețete

Clătitele se numără printre cele mai îndrăgite preparate din țara noastră, iar această popularitate se datorează și faptului că sunt foarte ușor de făcut, pe lângă faptul că au un gust delicios! Iar dacă ne dorim să facem clătite mai delicioase ca oricând, putem apela la o rețetă specială, a unui chef faimos din Franța!

Chiar dacă au devenit una dintre cele mai populare rețete din țara noastră, clătitele s-au născut în Franța, iar bucătarii din această țară au nenumărate trucuri care vor transforma rețeta în ceva mult mai special și gustos.

Iar Chef Paul Bocuse, unul dintre cei mai renumiți maeștri bucătari din Franța, folosea o rețetă specială pentru clătite, pe care trebuie să o încercăm și noi!

Ingredientele necesare pentru clătite mai delicioase ca oricând

Din fericire, nu ne vor fi necesare ingrediente complexe și scumpe, pentru a pregăti aceste clătite! Tot ce trebuie să avem la îndemână sunt trei ouă, 250 de grame de făină albă, între 500 și 650 ml de lapte rece, puțină sare, cât și 50 de grame de unt topit, pe care trebuie să îl lăsăm să se răcească.

Pe lângă aceste ingrediente, mai putem folosi și o linguriță mică de zahăr pudră, dar acest ingredient este unul opțional! Apoi, în afară de ulei pentru prăjit, putem folosi orice fel de umplutură ne dorim!

Cum gătim clătite la fel ca în Franța

Pentru a pregăti aceste clătite delicioase, tot ce trebuie să facem este să cernem făina într-un bol îndeajuns de mare, iar apoi să punem peste ea și ouăle. Acum vom pune și sarea, cât și aproximativ o treime din lapte, după care amestecăm bine, până când avem o pastă groasă.

Ulterior putem adăuga și untul topit, iar apoi vom folosi restul de lapte pentru a dilua încet amestecul. În funcție de făina pe care o folosim, este posibil să fie nevoie de ceva mai mult lapte. Apoi, aluatul trebuie lăsat în frigider vreme de 30 de minute, iar apoi îl putem prăji!

Tot ce trebuie să facem este să turnăm puțin ulei în tigaie și să prăjim clătitele, întorcându-le când apar urmele de rumenire. La final putem folosi orice fel de umplutură vrem, pentru a savura aceste clătite speciale!

Mai multe