Toți bucătarii cu experiență știu acest truc! De ce trebuie să punem oțet în apa în care fierbe orezul
Cu siguranță că fiecare dintre noi am gătit orez până acum, însă deși poate părea ceva destul de banal să gătim orez, adevărul este că există nenumărate trucuri care ne pot ajuta să transformăm acest produs în ceva cu totul special, de care nu ne vom mai sătura! Mai precis, un sfat ingenios dat de către bucătarii cu experiență ne spune că un ingredient banal poate da orezului un gust incredibil!
Cu siguranță că deja majoritatea dintre noi am gătit orez, așa că ne vom gândi că nu există nimic dificil ori special în a pregăti acest produs. La urma urmei, cât de greu poate fi să punem puțină apă la fiert, cu sare sau delikat, iar apoi să adăugăm orezul?
Ei bine, chiar dacă orezul poate fi delicios chiar și atunci când este gătit în cele mai simple moduri, există câteva trucuri ingenioase care îi pot oferi un gust mai bun! Iar bucătarii cu experiență ne sfătuiesc să adăugăm oțet în apă, atunci când fierbem orezul!
De ce trebuie să adăugăm oțet atunci când gătim orez
Iar motivul pentru care ni se spune să adăugăm oțet este foarte simplu! Deja știm cu toții că orezul tinde să se lipească de oală, sau de tigaie, atunci când este aproape gata. Din păcate, acest lucru poate strica gustul rețetei noastre, așa că este foarte important să încercăm să evităm această situație. Iar o modalitate de a face acest lucru este prin folosirea oțetului!
Mai precis, tot ce trebuie să facem este să adăugăm o linguriță de oțet în apa în care fierbe orezul, odată ce aceasta începe să dea în clocot. Deși pare un sfat destul de banal, vom putea observa imediat că, după ce este scurs, orezul nostru va avea o culoare albă mult mai curată și își va fi păstrat textura. Iar dacă avem la îndemână oțet de orez, chiar putem folosi acest produs atât de util! Astfel, doar cu o linguriță de oțet, orezul nostru ar trebui să nu se mai lipească de oală!