Vila cu valoare istorică a lui Ion Dolănescu, readusă la lumină. Fiul artistului este implicat intens

4 septembrie 2022 19:59   Paparazzii Click!
Ultima actualizare:

Intrată în reabilitare, casa regretatului artist Ion Dolănescu, câștigată în instanță de către fiul acestuia, Ionuț Dolănescu, începe să prindă contur. Se muncește zi și noapte, iar artistul a mai ridicat și o terasă impunătoare în spatele vilei. 

Vila în care a locuit marele Ion Dolănescu a început să prindă contur!

Frumoasa casă a lui Ion Dolănescu, regretatul solist de muzică populară, care s-a stins martie 2009, la 65 de ani, se află în plin proces de renovare, iar fiul său este determinat să readucă la lumină frumusețea vilei de pe strada Caimatei, unde a petrecut o bună parte din viață alături de tatăl său.

Citește și: Maria Ciobanu, dată de gol de Dragoș Dolănescu! Artista are o avere fabuloasă

Muncitorii trudesc din zori și până-n noapte, iar în curtea clădirii fotoreporterii Click! au surprins materiale de construcții, nisip și unelte ce sunt folosite pentru a reabilita superba vilă. Ionuț Dolănescu a decis construirea unei mansarde în locul vechiului pod, din dorința de a aduce câteva îmbunătățiri clădirii, care este veche de peste un secol și are o istorie absolut fascinantă. 

Vezi și: Secretul lui Ionuț Dolănescu, după 14 ani de căsnicie cu Doinița: «În fiecare zi...»


Care a fost miza procesului dintre fiii lui Ion Dolănescu 

Fiii lui Ion Dolănescu, Dragoș (46 de ani) și Ionuț (50 de ani), s-au luptat aproape 8 ani prin tribunale pentru a pune mâna pe frumoasa vilă din strada Caimatei, iar, în final, cel care i-a călcat și profesional pe urme celebrului folclorist a fost cel care a avut câștig de cauză. De altfel, averea lui Ion Dolănescu nu a fost deloc de neglijat. Frații s-au „duelat” pe:  

Interesant și: Frații Dolănescu nu doresc să îngroape securea războiului! Ce îi transmite Dragoș lui Ionuț

  • Vila din strada Caimatei, evaluată la peste 400.000 de euro
  • vila de la Sinaia, evaluată la peste 200.000 euro
  • 1/6 din casa şi terenul din Str. Hagi Dina, în valoare de 6.000 €
  • drepturile de autor, estimate la 114.000 de euro
  • un loc de veci în cimitirul Bellu
  • un autoturism Dacia Logan
  • două certificate de proprietate emise de FPP
  • mai multe terenuri în Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov.  

În urma deciziei judecătorești, Ionuț a primit vila din Caimatei, cea mai râvnită parte a moștenirii, iar Dragoș a rămas cu vila din Sinaia, cu câteva terenuri, dar şi cu jumătate din drepturile de autor. „S-au strâns, într-un cont, în cei nouă ani de la decesul tatălui nostru, suma de 35.000 de euro, din drepturi de autor, pe care o vom împărţi în mod egal.

În plus, Ionuţ va trebui să mă despăgubească, în termen de trei luni, cu o diferenţă de 42.000 de euro, mult prea puţin, căci în mod normal ar fi trebuit să-mi dea 200.000”, ne declara Dragoș, în 2017, la finalizarea procesului.

Cum Ionuţ nu mai are voie să folosească de unul singur numele tatălui lor, iată că acesta va fi nevoit să colaboreze cu Dragoş, deşi ei nu-şi mai vorbesc de la moartea tatălui: ”Până în prezent, Ionuţ s-a ocupat singur de fundaţia tatălui meu, dar şi de Festivalul «Ion Dolănescu», însă de acum înainte va trebui să mă consulte în tot ce face legat de numele părintelui nostru”, ne-a mai dezvăluit Dragoş.

Mezinul familiei se află în Costa Rica, împreună cu mama sa, cu soția și copiii, în timp ce Ionuț își petrece timpul, în mod egal, între România și Statele Unite, unde are mai multe reședințe și unde locuiește dinainte de pandemie și mama lui, Maria Ciobanu (85 de ani).

Fascinanta istorie a vilei în care a locuit Ion Dolănescu

Istoria spune că vila în care a locuit Ion Dolănescu a fost ridicată de scriitorul Barbu Ștefănescu Delavrancea, una dintre cele mai marcante personalități din literatura românească. După moartea lui Delavrancea, în vilă a locuit fiica acestuia, Cella Delavrancea, o pianistă talentată, care a concertat alături de George Enescu.

Vila are un design interior cu totul deosebit, ce păstrează o parte din atmosfera secolului trecut, datorită vitraliilor, a sobelor din teracotă și a ușilor din lemn masiv.De asemenea, pereții şi tavanul sunt îmbrăcate în lemn, iar ușa de la intrare și gardul din fier au fost aduse din Franța de însuși Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Mai multe