Doliu în fotbalul românesc. A murit un fost mare jucător de la Dinamo

6 octombrie 2023 19:19   Sport

Doliu în fotbalul românesc! La numai câteva zile după ce și-a sărbătorit ziua de naștere alături de rude și prieteni, fostul atacant de la echipa Dinamo, Dorel Zamfir, a încetat din viață. Fotbalistul a murit la vârsta de 62 de ani.

Fotbalul românesc este în doliu, după ce o veste tragică a îndurerat inimile tuturor fanilor sportului din țara noastră. După ce și-a sărbătorit ziua de naștere cu doar câteva zile în urmă, înconjurat de rude și prieteni, fostul atacant al echipei Dinamo, Dorel Zamfir, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut chiar de către rudele fotbalistului, care au postat vestea tristă pe rețelele de socializare. Federația Română de Fotbal a anunțat că regretă trecerea în neființă a lui Dorel Zamfir.

Fostul atacant provenea din Vișeu de Sus, iar de-a lungul carierei sale, a jucat la mai multe echipe din țara noastră. Ca junior, Dorel Zamfir a debutat la echipa FC Constanța, la vârsta de doar 15 ani, iar din clipa în care a intrat pe terenul de fotbal, el a fost apreciat de către toți fotbaliștii de top din țara noastră. Atacantul a fost antrenat de către Iosif Bukkosi, aceeași persoană care l-a descoperit și pe Victor Hagi, potrivit celor de la Spy News.

A murit Dorel Zamfir

La Dinamo, Dorel Zamfir a jucat pentru doar 2 ani, din 1980, până în 1982. El a reușit să câștige titlul cu alb-roșii, cât și bronzul la Mondialul de junior, care a avut loc în anul 1981. După perioada de la Dinamo, el a jucat puțin timp și la Steaua, apoi a venit un transfer la FC Argeș, unde a jucat din 1983, până în 1989.

Moartea fostului atacant a fost anunțată chiar de către familia sa. Dorel Zamfir și-a serbat ziua de naștere pe 30 septembrie, iar duminica aceasta, fotbalistul urmează să fie înmormântat la cimitirul Reînvierea, din București, la ora 13. Federația Română de Fotbal a transmis condoleanțe familiei îndurerate.

Mai multe