#Jocurile Olimpice Paris 2024

Legenda gimnasticii românești, Daniela Silivaș, declarații tăioase! „Îmi pare rău, dar medalia n-a fost a Anei Bărbosu”

18 august 2024 6:26   Sport
Ultima actualizare:

Daniela Silivaș, una dintre legendele gimnasticii românești, crede că Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu a reușit să facă dreptate în cazul controversei de la Jocurile Olimpice, iar medalia de bronz, în opinia fostei gimnaste, ar fi trebuit să revină Sabrinei Voinea.

Daniela Silivaș, una dintre gimnastele de legendă ale țării noastre, consideră că medalia de bronz de la Jocurile Olimpice ar fi trebuit să revină, de fapt, Sabrinei Voinea. 

Gimnasta în vârstă de numai 17 ani a fost depunctată deoarece arbitrii au considerat că a pășit în afara covorului, chiar dacă reluările date de televiziuni au demonstrat contrariul. Însă, în cele din urmă, Sabrina Voinea nu a avut câștig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

„Eu cred că medalia nu a fost a ei”

„Îmi pare rău de situația în care a fost pusă Ana, dar eu cred că medalia nu a fost a ei. Nu este vina ei, bineînțeles... Dacă s-ar fi făcut, într-adevăr, dreptate, medalia era la Sabrina! Ei i s-a făcut o mare nedreptate, exercițiul ei a fost mai bun!”, a declarat Daniela Silivaș, potrivit adevarul.ro.

„Cu toții, și noi, și americanii, credem că este cel mai drept acum să se dea trei medalii, să ia toate cele trei fete implicate, și Ana, și Sabrina, și Jordan. Iar cei care au făcut greșelile să recunoască”, a continuat aceasta.

Daniela Silivaș a câștigat 6 medalii la Jocurile Olimpice de la Seul

Fosta gimnastă trăiește de mai mulți ani în Statele Unite, astfel că a avut oportunitatea de a observa personal care a fost reacția în această țară, odată ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat verdictul.

Americanii nu au furat medalia României, iar România nu a furat medalia Americii”, a declarat Daniela Silivaș. La Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988, fosta gimnastă a reușit să câștige 6 medalii, dintre care 3 au fost de aur (la paralele, bârnă și sol), 2 de argint (la individual compus și cu echipa României), cât și una de bronz, la sărituri.

Mai multe