La ce decizia a ajuns instanța în cazul lui Culiță Sterp? Soluția nu este definitivă

8 august 2024 7:41   Vedete românești

Judecătoria Cluj-Napoca a decis să îl condamne pe cântărețul de manele Culiță Sterp la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, deoarece a condus sub influența substanțelor și a părăsit locul accidentului din noiembrie 2022.

Cântărețul de manele Culiță Sterp a primit o condamnare de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, de la Judecătoria Cluj-Napoca. Sentința a venit în urma unui accident produs în noiembrie 2022, în Piața Avram Iancu, din municipiul Cluj-Napoca. Cântărețul se afla la volan sub influența substanțelor, iar apoi a părăsit locul accidentului.

La acest moment, sentința primită de către Culiță Sterp nu este una definitivă și poate fi atacată într-un termen de zece zile.

Culiță Sterp condamnat la închisoare cu suspendare

Practic, cântărețul de manele a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare deoarece se afla la volan sub influența alcoolului, ori a altor substanțe. Mai mult decât atât, pe lângă această pedeapsă principală, lui Culiță Sterp i se mai interzice să conducă orice fel de vehicul, pentru o perioadă de trei ani.

Pe lângă această pedeapsă, manelistul a mai fost condamnat și la doi ani de închisoare pentru fugă de la locul accidentului. Apoi, judecătorii au contopit pedepsele, iar, în final, s-a ajuns la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

Ce obligații are Culiță Sterp

Pe lângă această pedeapsă, Culiță Sterp trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune Hunedoara, la datele pe care aceștia le fixează, să primească vizitele consilierului de probațiune, să anunțe schimbarea locuinței, ori orice deplasare mai lungă de 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, iar nu în ultimul rând, să ofere informații și documente ce permit controlul mijloacelor sale de existență.

În plus, manelistul trebuie să efectueze și 70 de zile în folosul comunității și să achite suma de 1.458,35 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Dacă aceste măsuri impuse nu vor fi respectate, Culiță Sterp riscă ca pedeapsa cu suspendare să fie revocată.

Mai multe