Agresoarea Cristinei Joia, în libertate, cu daunele neplătite! «Voi rămâne cu cicatrice tot restul vieții»

Ultima actualizare:

Cristina Joia, îndrăgitul designer al emisiunii „Visuri la cheie”, se pregătește să înceapă filmările pentru un nou sezon al show-ului, din această toamnă. Cristina revine în forță cu multe alte transformări spectaculoase și povești de viață impresionante, aceasta trăind, la rândul ei, un moment de cumpănă!

Ce spune Cristina Joia despre incidentul traumatic prin care a trecut Foto: Arhivă personală
Ce spune Cristina Joia despre incidentul traumatic prin care a trecut Foto: Arhivă personală

Un nou sezon din „Visuri la cheie” urmează să debuteze pe micile ecrane, iar designerul Cristina Joia revine la Pro TV, pregătită de schimbările formidabile!

Cu această ocazie, Click! a stat de vorbă cu experta în design interior, iar Cristina a fost mai mult decât bucuroasă să ne împărtășească impresiile despre emisiune, atingând totodată și un subiect sensibil din viața personală: incidentul în care a fost agresată.

Vezi și: Drama Cristinei Joia, după ce a fost mutilată: „Am avut coșmaruri. Mi s-a reconstruit nasul”

Click: Ești pregătită pentru un nou sezon din Visuri la cheie?

Cristina Joia: Întotdeauna sunt pregătită! E un proiect care îmi e atât de drag și sper ca asta să se transpună și dincolo de ecran! Și, da, aștept cu nerăbdare să înceapă, când sezonul apare pe ecrane noi deja filmăm de luni bune, așa că momentul în care împărtășim cu cei de acasă tot ce am trăit noi este întotdeauna o mare bucurie!

Cu ce va veni nou acest sezon, în afară de noii colegi?

În primul rând, cu familii ale căror povești uimitoare vor aduce multe transformări în sufletele și mințile celor de acasă. Sunt, de asemenea, câteva schimbări în structura emisiunii, în modul în care noi concepem și elaborăm proiectele speciale pentru familie. Iar dacă avem colegi noi, și dinamica dintre noi este alta pentru că ne oglindim diferit în fiecare om cu care lucrăm.

Cum te-ai acomodat cu ei? Vă știați dinainte?

Pe Oana Boghiu o știam pentru că o vizita pe Laura (sora ei geamănă n.r) la filmări. Am filmat împreună chiar un episod acum 2 ani. De asemenea, cu Mara am mai filmat un pic anul trecut, iar pe Andrei Samoil l-am cunoscut anul acesta și pot să spun că mă simt recunoscătoare că am colegi cu energie așa bună și cu care am avut comunicare încă de la început...Ni s-au legat ideile și lucrurile au curs așa, firesc. Cred că ce îi leagă pe toți 3 e că au o armonie interioară și un mod asertiv de a lucra.

Nu rata: Cristina Joia, prima poză fără mască, după operațiile suferite în urma agresiunii: "Am decis să-mi asum nasul ăsta brăzdat"

Ai avut parte de un episod neplăcut, chiar traumatic, atunci când ai fost agresată. Te-ai gândit vreodată că ți se poate întâmpla așa ceva?

Nu mi-am imaginat niciodată că o să trăiesc acel coșmar, dincolo de lovitură (extrem de precisă de altfel, pentu că a produs multiple fracturi), spitalizările, operațiile care au urmat și procesul în sine au fost încă o traumă adăugată.

Țin să menționez că ea a fost condamnată la un an şi trei luni de închisoare, dar cu suspendare. Absolut toate intervențiile au fost suportate de mine și clinica Zetta, dr. Dragoș Zamfirescu m-a ajutat să respir și să arăt normal din nou.

Agresoarea nu a achitat absolut nimic din daunele morale sau materiale. Dar pentru că vreau să las evenimentul acesta în urmă, nu m-am mai axat pe această direcție. E între ea și Dumnezeu de aici încolo, eu nu am intentat procesul pentru bani (pe care i-aș fi donat oricum), ci pentru că așa am simțit că trebuie să fac, că asta era calea dreaptă pentru a nu mai exista alte victime.

Pe același subiect: Cristina Joia, prima apariție după ce a fost agresată într-un magazin: «Sunt cât se poate de bine în situația dată»

Mai ai semne?

Da, voi rămâne cu cicatrice tot restul vieții, dar a ajuns să nu mai deranjeze așa tare. Am avut niște intervenții cu laser care au mai atenuat, dar e imposibil de reparat total pentru că era tăiat foarte adânc și e imposibil să refaci țesutul ca nou.

Cu toate astea, parcă radiezi de frumusețe, mai mult decât înainte! Care e „secretul”?

Mulțumesc! „Frumoasă” în accepțiunea generală a cuvântului nu am fost niciodată, dar fiecare moment de răscruce din viață e menit să scoată lumina din lăuntrul nostru și anul acesta a fost un an transformator pentru mine, cu lecții, cu acceptare, vindecare.. Poate de aici ce se răsfrânge și în exterior.

Te-ai gândit la o vacanță anul acesta?

Da, am fugit câteva zile la Viena și apoi în Portugalia, îmi doresc în vara asta să ajung pe coasta Croației până în Trieste, Italia, și în iarnă în Bali și Dubai. E destul de greu cu vacanțele vara pentru că noi nu avem pauză mai mult de 5 - 6 zile, dar m-a obișnuit și mă bucur de minivacanțe când pot.

Te-ar putea interesa și: Cum arată casa ideală în pandemie. Cristina Joia ne dă idei de amenajare

Ce alte pasiuni mai ai? Cât de des pictezi?

M-aș pierde în muzeele lumii, iubesc animalele, m-aș plimba ore în șir prin parc, îmi place să merg la operă. Nu las să treacă o săptămână fără să pictez pentru că simt că mă îndepărtez de la menirea mea dacă nu o fac. În plus, eu vând artă și de multe ori am deadline-uri legate și de asta.

Ce așteptări ai de la acest an?

Pace interioară, capacitata de a fi mai congruentă și mai conectată cu mine. Când îți dorești lucruri e ca și cum emiți constant în Univers o lipsă, dacă tu deja ești în armonie și în abundență, nu aștepți să ți se întâmple lucruri că tu deja ai tot... în interior. Inclusiv sănătatea, cea pe care toți o pomenim în dorințe, este ceva de care suntem responsabili și care poate fi influențată de cât de aliniați suntem cu noi înșine.

Ce s-a întâmplat cu agresoarea Cristinei Joia?

În noiembrie 2020, designerul Cristina Joia a fost atacată brutal într-un supermarket, de către o altă femeie, rămânând cu o leziune adâncă la nivelul nasului. Instanța a decis atunci ca agresoarea, pe numele ei Andrei Nicoleta Ștefania, să fie condamnată la 1 an și 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Totuși, sentința a fost una cu suspendare, cu supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni. 

De asemenea, oamenii legii au decis ca femeia să achite suma de 10.000 de euro, echivalentul lor în lei, „reprezentând prejudiciu moral creat prin comiterea infracțiunii”, precum și suma de 7.989,21 de lei, „reprezentând prejudiciu material creat prin comiterea infracțiunii.”

În temeiul art. 274 alin. 1 din Codul de procedura penală obligă inculpatul la plata sumei de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare față de stat, din care suma de 1.500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală.”, se mai arată în hotărârea judecătorească. Cristina Joia ne-a dezvăluit însă că recuperarea medicală a plătit-o din propriul buzunar, așa cum poate fi citit în rândurile de mai sus, iar agresoarea nu a plătit încă niciun fel de daună. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!