Cristina Joia de la „Visuri la cheie”, detalii picante despre pasiunile ei! „E important pentru mine...”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Fermecătoarea Cristina Joia (46 de ani) revine toamna aceasta pe micile ecrane de la Pro TV cu un nou sezon din emisiunea Visuri la cheie. Vedeta ne-a povestit, într-un interviu exclusiv, despre pasiunile ei speciale, fiul său și viața privată, dar și despre casa sa și colegii din emisiune.

În toamna aceasta o veți revedea pe Cristina Joia la Visuri la cheie de la Pro TV!
În toamna aceasta o veți revedea pe Cristina Joia la Visuri la cheie de la Pro TV!

Click!: Ai revenit cu un nou  sezon din ”Visuri la cheie”. Ne poți spune al câtelea sezon este și cu ce vine nou?

Cristina Joia: Eu nu știu când au trecut 6 ani de când sunt în proiectul ”Visuri la cheie” și nu simt că acest proiect are 10 ani... E bucuria și responsbilitatea acestei cifre, dar eu simt entuazism și multă energie ca și cum am fi în sezonul 2 sau 3! Poate și pentru că nu facem ceva repetitiv, fiecare poveste e diferită, fiecare amenajare are alt concept, e în altă parte a țării și atunci starea e de descoperire și povocare continuă. Avem câteva schimbări în structura emiusiunii menite să apropie mai mult echipa și anume proiectele speciale care erau executate de fiecare dintre noi au fuzionat într-un proiect comun și asta e de multe ori o provocare pentru noi. Într-un timp scurt, trebuie să găsim ceva care să reprezinte familia și să aducă bucurie, dar să reunească creativitatea și ideile fiecăruia dintre noi. Ne-am propus să avem un concept și un stil unitar în fiecare casă și asta va fi mai clar explicat și ilustrat prin secvențe, astfel încât cei de acasă să poată beneficia de tot procesul prin care ajungem la acele amenajări. Eu cred că longevitatea acestei emisiuni ține de frumusețea formatului și de nevoia oamenilor de a spera, de a fi inspirați de poveștile și reziliența familiilor din emisiune.

Pe unde tu și colegii v-ați plimbat pentru acest sezon din ”Visuri la cheie”?

În diverse sate ale României, am avut și câteva în Pitești, Oltenița, Slobozia. În pricipiu, nu am vrea să divulgăm mult nici din locurile în care mergem pentru a fi surpriză când vedeți noul sezon pentru că și locul, uneori, are farmecul lui când gândim o casă, mai ales la cea de la zero.

Cât timp filmați pentru o singură emisiune? Cât de greu este, în realitate?

Depinde de suprafață, dacă e apartament sau casă, în general undeva la 2 săptămâni sau pentru casa de la zero, puțin mai mult. Oamenii de acasă văd puțin din procesul de creație (când noi gândim fără filmare electrică, proiectăm mobila, alegem obiectele în amenajare, dăm lista de comenzi și cel efectiv de construcție, în șantier). Cum probabil vă așteptați, uneori pentru cinci minute în emisiune se filmează două sau trei ore. Da, stăm în căldură, praf, soare, frig, ploaie, dar nu pot să vă descriu cum este senzația la sfârșit când familia vine acasă. Uiți de toate și o iei de la capăt pentru că toți oamenii au în structură nevoia să facă ceva cu sens, ceva care să impacteze viața altcuiva în bine.

Cam câte ore filmezi pe zi? Este greu să faci un astfel de proiect?

Cristina Joia are o vară plină
Cristina Joia are o vară plină

În medie, o zi de filmare ține 11 - 12 ore. Greul este relativ pentru fiecare dintre noi, mie îmi place mult, sunt tare recunoscătoare că fac parte din acest proiect, nu am fost niciodată un om care să caute calea ușoară în viață, nici viața nu m-a scutit de provocări și chiar cred că lucrurile minunate ne așteaptă dincolo de bariera fricii și că din confort nu se nasc lucruri notabile niciodată.

Când ai o fereastră și ai puțin timp liber, ce faci până încep din nou filmările?

În afară de emisiune, am și proiecte personale de design pentru beneficiari privați. E important pentru mine să rămân conectată la noile tendințe și provocările unor clienti privați. La Visuri nu avem bugete high end și atunci, deși e foarte dificil pentru că muncesc enorm, trebuie să merg în paralel. De asemenea, eu nu am încetat niciodată să pictez, colaborez cu o galerie din California, cu arhitecți din țară și propun artă în proiectele pe care le realizez. M-aș pierde în muzeele lumii, iubesc animalele, m-aș plimba ore în șir prin parc, îmi place să merg la Operă. Nu las să treacă o săptămână fără să pictez pentru că simt că mă îndepărtez de la menirea mea dacă nu o fac. În plus, eu vând artă și de multe ori am deadline -uri legate și de asta. Fac tot posibilul să îmi ofer experiențe noi, iubesc călătoriile și timpul petrecut cu cei dragi.

Fiul tău te însoțește la filmări?

Acum că a mai crescut, nu prea și încerc să nu forțez asta. La vârsta lui își dorește să stea cu prietenii lui, dar e empatic cu familile și cu ce povestesc eu de la filmări, și-a donat din jucării, încălțări, jocuri.

Crezi ca se va ocupa și el cu ce se ocupă mama?

Nu cred, nu știu și e minunat că suntem diferiți. E pasionat de istorie, limbi străine, e foarte bun la germană pe lângă engleză, programare jocuri, a făcut arte marțiale și acum baschet, deci eu voi fi fericită să urmeze orice cale își va dori, atât timp cât e aproape de sufletul lui și îl reprezintă.

Cristina Joia alăruri de colegii de la ”Visuri la cheie”
Cristina Joia alăruri de colegii de la ”Visuri la cheie”

Unde vei merge în vacanță anul acesta? 

Pentru că apar în toate edițiile, eu nu pot avea o vacanță de 2 - 3 săptămâni ca majoritatea oamenilor, deci strâng mini vacanțe :). Din primăvară am fost la Milano, la Târgul de Design, la Dadrid, la Nissa, acum m-am întors din Barcelona și Marbella, urmează să plec peste o lună la Stockholm.

Cum te înțelegi cu ceilalți colegi de filmare? Filmați de ceva timp împreună...

Absolut minunat, eu am reușit să nu am conficte cu nimeni în toți anii aceștia de Visuri pentru că dacă tu ești bine cu tine, nu ai ego, orgolii. Pentru mine e mai importantă atmosfera în care lucrez decât să am dreptate într-o anumită privință. În plus, am noroc că suntem toți oameni cu simțul umorului, ne distrăm la filmări, am o grămadă de filmulețe și foto peste care mă uit uneori când nu sunt cu ei și mor de râ .Proiectul acesta unește foarte mult oamenii pentru că trăiești aceleași emoții, împarți situații de criză, faci totul împreună și chiar e despre familiile la care ajungem, nu despre fiecare dintre noi, ca designer.

Cum arată casa ta?

Casa mea e un mix de vintaje cu industrial, îmi plac mult griurile, lemnul masiv, dar pe obiecte accent, uși, blat bucătărie, parchet. Pereții sunt neutri pentru că am foarte multe tablouri, pe lângă asta, îmi plac obiectele cu poveste, am sculpturi și piese de ceramică de la colegi artiști. O casă trebuie să te reprezinte, dar să aibă și minumul de confort, astfel încât să poți să te simți în pace când ajungi acasă, dupa tumultul unei zile.

Mai ai timp să pictezi? Ai picturi în casă?

E foarte important pentru mine să-mi gasesc timp pentru pictat pentru că e o ancoră emoțională pentru mine și desigur este și o componentă a carierei mele, nu e un hobby. Colaborez cu o galerie din State și vând artă și în țară. Am foarte multe lucrări în casă și le schimb periodic :).

Ce simți atunci când pictezi?

Mă simt liberă, e ca și cum m-aș ruga și aș zbura, în același timp… e un drum pe care îl fac tot către mine. Creativitatea este un mod de a trăi și nu o stare temporară. Ca artist, încerc mereu să am o poveste, deși limbajul este abstract, îmi place materialitatea structurilor și să am elemente recognoscibile.

Cristina Joia e pasionată de pictură
Cristina Joia e pasionată de pictură

Cât de iubită ești de telespectatori? După întâmplarea nefericită de acum câțiva ani, ai primit multe mesaje de la cei care te urmăresc la emisiune?

Poate nu realizam până atunci, dar după agresiune, am primit atâtea mesaje de încurajare, am fost efectiv uimită și copleșită. Vreau să le transmit că sunt tare, tare recunoscătoare și a contat mult pentru mine. Eu ma bucur și sunt uimită mereu când oamenii mă opresc pe stradă să facem o poză sau să mă salute, e tare frumos să te simți apreciat pentru ce faci. La predarea casei, uneori, vin așa de mulți copii și toți vor autografe, poze. Uneori nu mai am timp între secvențele în care filmăm, să mănânc, dar nu refuz niciun copil pentru că de multe ori o încurajare sau o fotografie pentru acel copil poate însemna foarte mult. Când eram mică, pe la 5 - 6 ani, la Slatina, a fost un concurs de desen și actorul Iurie Darie juriza și mi-a spus că am desenat cel mai frumos șoricel și o să ajung o mare pictoriță :)) Am fost atât de fericită și emoționată, pentru el au fost câteva secunde, pentru mine mult mai mult… așa că nu refuz niciodată niciun copil, indiferent că e cald, târziu, etc.

Ți s-a schimbat viata în ultimii ani?

Da, foarte mult, o percep practic ca pe o nouă viață. Nu mai buna sau mai rea, dar pur și simplu altceva. Și simt efectiv că toate lucrurile pe care le-am experimentat și care pe moment au durut groaznic fizic și emoțional, au ajutat la devenirea omului de acum pentru că nu poți practica iertarea, dacă nu ai ce să ierți, nu poți să te bucuri de iubire dacă nu o oferi necondiționat, nu poți evolua, daca nu te știi și nu te iubești. Așa că sunt în pace cu toate, am curiozitatea și energia unui copil și îmi incep fiecare zi veselă și cu recunoștință pentru tot ce trăiesc.

Ce urmează pentru tine până la finalul anului?

Filmări pentru Visuri, câteva mini vacanțe, proiecte care țin de imaginea și lucrurile în care eu cred.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
banner laura cosoi png
banner zurli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net