Dorina Florea: „Avem o singură datorie: aceea de a fi fericiţi!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Este mai mereu cu zâmbetul pe buze, mai ales atunci când vorbeşte despre muncă. Ea este Dorina Florea, prezentatoarea jurnalelor de weekend de la TVR. Pe lângă jurnalism, este pasionată de călătorii, de citit şi, mai nou, şi de scris. Aşadar, o puteţi nu doar urmări la ştirile de la tv, ci şi pe Internet, căci a lansat recent un blog ce îi poartă numele.

Dorina Florea prezintă Telejurnalul  orei 20.00, la TVR 1, în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică
Dorina Florea prezintă Telejurnalul orei 20.00, la TVR 1, în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică

Citește și: Ştirista Dorina Florea de la GSP TV ar fi divorţat după doar un an

Cum ţi-a fost anul 2022?

Un an greu! Aşa cum cred că a fost pentru cei mai mulţi dintre noi. În prima lună a lui 2022, când ne gândeam că am scăpat de pandemie şi că ne vom reîntoarce la vieţile noastre normale, a început să planeze ideea conflictului din vecinătatea graniţelor noastre... Ce se întâmplă în Ucraina este o tragedie cumplită şi îmi doresc din suflet ca războiul să se sfârşească, şi asta cât mai repede.

Ce dorinţe ai de la 2023? Pe lângă sănătate...

Să călătorim mai mult şi să recuperăm astfel din clipele irosite din anii pandemiei. Să învăţ să preţuiesc fiecare clipă, să mă bucur mai mult de viaţă cu tot ce are ea mai bun, să fiu mai înţeleaptă. Să învăţ singură o limbă străină... Lista mai are câteva dorinţe, dar pe acelea le păstrez doar pentru mine...

Prezinţi ştirile din weekend la TVR. Ce îţi place cel mai mult la jobul tău şi la rutina zilelor tale?

Mă bucur că în continuare pot face asta într-un mediu echilibrat, în care sunt respectate regulile de aur ale jurnalismului. Orice se poate spune despre Televiziunea Română, dar în nici un caz că nu şi-a păstrat echilibrul şi constanţa, cu informaţii verificate mereu din mai multe surse.

Avem această datorie faţă de public, de a fi cât mai corecţi şi echilibraţi! Iar în ultimii ani, cred şi sper că am reuşit să ne adaptăm şi vremurilor, mă refer aici mai mult la partea estetică, la “ambalarea” ştirilor, la aspectul tehnic. Însă, cel mai mult, mă bucur că am parte de colegi excepţionali, care pun suflet şi pasiune în tot ceea ce fac.

Iată și: FOTO Esca, Berecleanu, păzea! Ea e cea mai sexy prezentatoare de știri de la noi

Pentru că tu lucrezi în weekend, ce obişnuieşti să faci în timpul săptămânii?

În timpul săptămânii fac cam ce fac oamenii în weekenduri... Atunci când poate şi soţul meu să îşi ia liber, fugim în mici escapade în destinaţiile de pe lista noastră scurtă. Mai nou, am început să dezvolt timid o pasiune pentru grădinărit! Şi să nu uit: îmi doresc să mă apuc temeinic să învăţ singură o nouă limbă străină...

Dorina Florea: „Fug cu soţul în mici escapade”

Pe lângă grădinărit şi limbi străine, ce pasiuni mai ai?

Am câteva slăbiciuni, ca orice om normal. Ador călătoriile, cititul şi, mai nou, să scriu: am şi un blog, dorinaflorea.com, căruia încerc să îi dedic cât mai mult timp. L-am făcut după extrem de multe ezitări, dar tocmai din dorinţa de a avea un spaţiu unde să scriu despre toate lucrurile care mă preocupă, în alt spaţiu decât cel al reţelelor sociale.

Apropo de citit... Care este ultima carte lecturată şi care sunt lecţiile desprinse din ea?

Am recitit “Memorii” de André Maurois. O minunăţie de carte! Am găsit-o acum mulţi ani într-un anticariat de la Universitate. Am răsfoit-o puţin şi m-am îndrăgostit pe loc de ea. Mai citisem cărţi scrise de Maurois (mai ales biografii), dar cartea aceasta, pe care nu cred să fi dat mai mult de 7 lei, s-a dovedit a fi una dintre cele mai valoroase din biblioteca mea.

Dincolo de plăcerea absolută a lecturii, Maurois are un stil extraordinar de a vorbi despre optimism, copilărie, despre iubirea faţă de părinţi şi semeni şi, cel mai important, ne învaţă că avem o singură datorie: aceea de a fi fericiţi!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
banner jean Gavril png
Elena Merișoreanu le-a mulțumit tuturor pentru atenția acordată și pentru distincția primită
parintele gabriel cazacu casin jpg
428618687 7413244475406071 3174820995136099322 n jpg
masa de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net