Ce a ascuns Ela Crăciun în bagaje? A plecat de sărbători într-o destinație exotică: „Mergem să ne încărcăm bateriile!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Ela Crăciun  (41 ani) petrece Paștele cu familia în Abu Dhabi. Prezentatoarea TV scapă astfel de gătit, pentru că mama ei se va ocupa de acest aspect. Știe sigur că la întoarcere drobul o va aștepta acasă, iar ouăle roșii și cozonacul vor face parte din bagajul său în această vacanță.

Ce cumpărături smart face Ela Crăciun de obicei de sărbători, ce le pregătește iepurașul celor trei copii ai săi și ce mai fac cei doi copii orfani de care a decis să aibă grijă la distanță în vacanță din Kenya, Ela Crăciun ne-a povestit despre toate, pentru Click!

Va duce dorul drobului făcut de mama ei

Ce meniu de familie recomandă Ela Crăciun de Paște?

La noi, de Paște nu lipsesc ouăle colorate, drobul, a cărui fană declarată sunt dintotdeauna. Mama face o ruladă cu brânză care îmi place foarte mult și friptură de miel cu stufat. Desigur nu lipsesc nici pasca și cozonacul. Acestea sunt clar preparate pe care le țin minte de când eram mică și pe care mama le pregătește în fiecare an. Noi anul trecut nu am făcut Paștele în țară și nici anul acesta nu îl vom petrece aici, așa că o să îmi fie dor de cozonac. De această dată însă am rezolvat problema. Voi lua cu mine în bagaj ouăle roșii și cozonacul, iar mama neapărat, atunci când mă întorc, trebuie să îmi facă drob, pentru că nu vreau să rămân un an de zile cu gândul la el.

Cele mai două tari rețete pe care le faci de Paște care sunt?

În primul rând am o rețetă de Pască fără aluat, care este delicioasă și pe care negreșit o recomand. În rest, sunt norocoasă, pentru că de fiecare dată de Paște mama este cea care se ocupă de gătit.

Unde petreci Paștele?

Anul acesta am decis să mergem în Abu Dhabi. Acolo am fost și anul trecut. Copiii au vacanță și după cum știi, noi suntem mari iubitori de soare și mergem să ne încărcăm bateriile și să ne bucurăm de multă vitamina D.

Nu a putut ține niciodată dietă de sărbători

Cât și cum mănânci de obicei de sărbători?  Care sunt preparatele tale preferate de Paște?

Mănânc de toate. Nu sunt la dietă și nu am putut niciodată să țin dietă în zile de sărbătoare, însă mai ales acum am grijă la cantitate. Încerc să nu le mănânc pe toate la aceeași masă și asta înseamnă că o să încerc și ouă, și drob, și miel. Încerc să le împart cumva pe parcursul unei zile întregi. 

Sfaturi despre cum să nu rupi frigiderul în două de Paște! Ce cumpărături smart face de Paște Ela Crăciun?

Cumpătarea este cheia. Eu, de exemplu, la o masă încerc să am o palmă de proteină, o palmă de fibre și o palmă de glucide. Dacă aleg ca la masă respectivă să mănânc cozonac, acela va fi singurul glucid, adică nu mai pun paste, pâine sau alte foietaje. Știu că la următoarea masă o să mănânc pască, în așa fel încât să nu le mănânc pe ambele. Ani de zile m-am luptat cu greutatea, ani de zile am mâncat haotic și cumva acum am găsit un echilibru în care acum mă simt bine și mi-am propus să nu las cântarul să treacă de o anumită greutate. Altfel, kilogramele se adună rând pe rând, așa că dacă depășesc greutatea de 60 de kilograme, trebuie să iau măsuri. Acum merg la sora mea Ana la clinică, unde urmez un tratament foarte bun. Deja după 5 ședințe am dat jos 2 centimetri în coapse și un centimetru și jumătate în talie, așa că mă pot declara mulțumită de rezultate.

Referitor la cumpărăturile smart, revin din nou la cumpătare, pentru că încerc doar să nu exagerez și să iau în calcul că de fapt vorbim despre o singură masă. Așa că încerc să mă coordonez cu familia și să achiziționez doar ce este necesar pentru masă în familie, atunci când petrecem cu toții împreună Paștele. 

Cât de cumpătată ești atunci când alegi cadourile pentru copii, de iepuraș?

Copiii mei de iepuraș primesc hăinuțe noi și oușoare de ciocolată. O ținută nouă și deja celebrele ouă de ciocolată sunt tot ce primesc. 

Abia așteaptă să se mute în casă nouă

Te-ai mutat în casă nouă?

Nu, nu m-am mutat încă și sper că după data de 15 mai să ne mutăm. Am fost dezamăgită de atâtea ori până acum și atâtea dead-line-uri mi s-au dat peste cap, încât știi... în mod normal mi-aș pune un AMR imens pe ușă și aș număra zilele care au mai rămas până la mutare. Îmi dau seama însă că tot timpul apar lucruri neprevăzute, mai întârzie o mobilă sau o lucrare, așa că cel mai bine aștept răbdătoare momentul în care o să mă mut.

Ce mai fac copiii adoptați de tine în vacanța din Kenya? Și când îi mai vezi? Le trimiți ceva acum de sărbători? Cum ții legătura cu ei?

Copiii mei adoptați în Kenya sunt super bine. Merg la școală, învață foarte bine, ceea ce mă bucură foarte tare. Au două mese calde pe zi, ceea ce iar mă bucură extraordinar de mult. Nu știu când o să-i mai văd, poate mergem acolo după Crăciun, însă nu ne-am hotărât încă. Acum nu le pot trimite nimic, pentru că prietena mea, cea care intermediază tot sprijinul pe care îl acord copiilor din Kenya, este deja în România. Ea mă ține la curent și îmi trimite tot timpul poze cu ei, filmulețe. Sunt foarte simpatici și foarte drăgălași.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
banner laura cosoi png
banner zurli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net