Liana Stanciu lucrează cot la cot cu fiica ei! „Îmi doresc pentru ea să fie fericită, nimic altceva”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Click! a stat de vorbă cu cea mai cunoscută voce din radio. Într-un interviu exclusiv, Liana Stanciu ne-a povestit, printre altele, cât este de mândră de fiica ei și că abia așteaptă revederea cu Ronan Keating, dar și prestația Angelei Brambati de la Ricchi e Poveri!

Liana Stanciu este căsătorită cu Miță de la Bere Gratis
Liana Stanciu este căsătorită cu Miță de la Bere Gratis

Liana Stanciu (50 ani) este prezentă timp de patru zile la Râmnicu Vâlcea, acolo unde prezintă unul dintre cele mai tari festivaluri de muzică, cu peste 30 de artiști cap de afiș.

Cunoscuta prezentatoare de radio și TV, Liana Stanciu nu este singură la Râmnicu Vâlcea, ci în compania fiicei sale de 16 ani și jumătate, Teodora, care este voluntar și translator în limba engleză pentru artiștii și oamenii care au nevoie de traducere în aceste zile, aici, pentru a le facilita astfel comunicarea. Printre altele, Teodora Georgescu îi va însoți pe cei din trupa Blue, alături de colegii ei voluntari, fiind translator la nevoie.

Interviu Click! Liana Stanciu abia așteaptă revederea cu Ronan Keating și Angela Brambati de la Ricchi e Poveri

Click: Cum ai primit propunerea să prezinți festivalul de la Râmnicu Vâlcea, care începe din aceasta seară și durează până duminică și are un line-up de peste 30 de artiști români și internaționali?

Liana Stanciu: Când organizatorii mi-au zis trei dintre numele care vor urca pe scenă nu am știut să zic decât "Da"! Când mi-au zis, uite, îi aducem pe Ricchi e Poveri, vin și Jay Sean și Ronan  Keating pe care tu îl știi, că ați mai lucrat, am zis "Da"! Nici nu m-am gândit vreo clipă, în plus ei sunt artiștii pe care eu îi difuzez la radio, la Magic FM.

Este o alăturare absolut firească. Mi-a plăcut de la început, după care proiectul a crescut și a crescut  și pe măsură ce mai apărea  Haddaway, Nana, Outlandish, Ottawan, Oceana,  am zis, Doamne- Dumnezeule, ce e asta! Este extraordinar! Sunt peste 30 de nume din care cel puțin 10 sunt arhicunoscute și superdifuzate.  E un lucru extraordinar ce se întâmplă! Sigur că toată lumea o să spună, "Bine, mă, dar la Râmnicu Vâlcea"... Acum, la început și eu am zis asta, trebuie să îmi asum că nici mie nu mi s-a părut... dar e un oraș superb, a crescut, e incredibil! Sunt într-adevăr foarte  multe zone care sunt într-adevăr intoxicate de evenimente, cred că asta a fost explicația! 

Or mai fi și altele pur economice, mie îmi place să rămân visătoare, acolo, în zona mea, și să cred că publicul de aici e mai special. Apoi, gândiți-vă că mai există un Festival de Blues unic în Sud-Estul Europei care a crescut într-un oraș despre care nici nu auzisem, da, despre Brezoi este vorba. De ce nu ar crește și Râmnicu Vâlcea cu un festival  de muzică, nu e neapărat retro, pentru că, uite, Outlandish au album nou, Jay  Sean are album nou,  nu mai spun de 3rei Sud Este care sunt peste tot sau DJ Project care  au orice piesă aproape pe care o lansează ajunge number 1! E așa un old time, e un festival de muzică de toate tipurile din toate timpurile.

Cel mai mult aștepți revederea cu Ronan Keating?

Nu, cel mai mult aștept să văd cât de bine face pe scenă doamna Brambati, (n.r.: Angela Brambati de la Ricchi e Poveri) pentru că eu sunt fană de muzică italiană, de la începuturile mele la radio, am făcut o emisiune, în 1991,  atunci când eu aveam puțin peste 19 ani,  și visam să fac radio, și a fost cumva tema mea de a rămâne la Radio Contact.

Mie îmi place la nebunie muzica asta italienească și am cunoscut-o pe doamna Brambati, a fost în studio, e o femeie de 75 plus, care este absolut superbă. Are 50 de ani de activitate, unii dintre noi nu avem nici vârstă asta. Vreau să o văd cum se prezintă pe scenă, ce face, cum face, vreau să învăț de la ea, pentru că e un simbol de longevitate. Vreau să o văd pe Oceana, care este o tipă care a încercat toate genurile și care, vorba fiicei mele, "Hai să vedem daca mai plânge!". Ea are piesa aia cu "Cry, cry, cry". "O mai plânge fata asta? Nu, sigur nu mai plânge!".

Teodora nu a venit?

Teodora vine și ea. Ea va fi printre voluntari, e și ea acolo!

Și Miță? Spuneai mai devreme că este cu sezonul de evenimente!

El are evenimentele lui cu Bere Gratis! Am încercat să nu se suprapunem și nici nu e bine să fim toți în cor, că nu e bine! Fiecare cu treaba lui și cu cariera lui. O să ne bucuram teribil luni când o să povestim. Revenind la We Love Music Festival, mi-a plăcut și cum se numește, mi-a plăcut ideea în sine de a coagula 4 seri magice undeva  în marginea unei păduri. Mi s-au părut foarte interesante!

De ce festivalul asta este mai interesant decât celelalte? Pentru că practic este o vacanță! Ai 4 zile și 4 nopți de neuitat, va fi o petrecere pe care o face Nick de la nnd cu toți DJ-ii până spre dimineața, după ce se termină treaba pe mainstage. Iți descoperi și țara pentru că nu o cunoaștem! Eu am crezut că Râmnicu Vâlcea e doar un orășel, este imensă! Când am ajuns aici și am văzut ce hoteluri, ce șosele, ce flori, ce rigole, ce îngrijit! Despre ce vorbim? Suntem în urmă! Au crescut aceste orașe!

Cum e emisiunea pe care o prezinți la TVR?

Da, "În direct cu viața", a fost toată vara la TVR și probabil că urmează grile noi, o să vedem! Eu sunt în fiecare zi, de luni până joi,  "În direct cu viața", iar sâmbătă este un best off.

Pentru că muncești cumva nonstop, ai avut timp și de vacanță cu familia?

Da, am fost în vacanță. Am fost plecați o săptămână, pe o plajă, pe o insulă, în Grecia, în Cipru. Ne-am odihnit dar am stat tot cu ochii în telefoane, că toți aveam diverse treburi, și eu și Mihai. Am înotat, am mâncat, ne-am jucat, am verificat, am văzut pietre, Grecia, Cipru - au cele mai frumoase pietre și plaje de pe planetă.

Nu am fost în Maldive și nici în Bali, pentru mine vacanța se reduce la o plajă cu apă cristalină, asta a fost Cipru, anul trecut a fost Grecia, am învățat deja unde ne place, am zis să schimbam puțin ruta! A fost, s-a terminat, ne-am întors mai obosiți decât ne-am dus, aeroportul, 3 ore plus încă 2, faptul că se circula noaptea ca să-ți mai decongestionezi puțin circulația, nu ne-a ajutat dar suntem foarte bine, iar pentru mine vacanța- vacanțelor e aici!

Ce crezi că îi lipsește televiziunii? Dacă ar fi să prezinți o nouă emisiune, ce ai aduce în plus?

Nu pot eu să spun! Televiziunea este o bucurie! Televiziunea este o treabă care se îmbogățește în fiecare clipă, televiziunea are un rival serios în online, adică cifrele pe care le văd eu, de exemplu, eu mă uit. Eu sunt obsedată de căutări și citesc cu precădere site-urile străine, cu iertare te rog să vezi următoare declarație, sunt foarte multe informații scoase din context sau tăiate într-un fel pe site-urile românești.

Nu pot să nu verific,  dacă nu e sursă nu pot să difuzez o informație! Mă duc la sursă și după ce citesc pe site-ul ăla original, abia după aceea o dau. Am învățat asta după ce am difuzat niște lucruri și mi-au scris ascultătorii, în timpul pandemiei cu precădere, când se dădeau lucruri alarmiste și dacă citeai cu atenție, vedeai că lucrurile sunt explicate...Mă duc mult pe site-urile internaționale. Televiziunea  din Statele Unite  pierde, nu vreau să vorbesc despre cea din România.  Omul care se uită le televizor e din ce în ce mai senior, ca să nu spun altfel!

Pentru că ceilalți au atât de multe soluții în online și atunci produsul pe care îl faci trebuie să fie suitable fix și pentru una și pentru alta. E clar că dacă faci produsul ideal de televiziune este potrivit  și pentru on air și pentru online! Cred că e despre creativitate. Eu sunt fană Jimmy Fallon, mă uit cu drag pentru că, sigur, interviurile lui sunt față în față,  are un studio superb, orchestră minunată, care face de toate, dar când are câte un mare muzician, momentele alea....nu ne comparam.

Semănam ca atitudine, sunt multe talk show-uri și la noi, multe întâlniri cu oameni față în față, sunt și oameni valoroși care s-au ascuns pentru că nu se regăsesc în ceea ce se întâmplă în mainstream acum. Noi avem show-urile de talente care ne ridică pe toți și slavă Domnului că România mustește încă de talent!

Dar nu ai primit nicio propunere să faci parte din juriul unui astfel de show?

Nu! Eu sunt asociată cu radioul și când  numele meu este Magic, e complicat! Și eu sunt foarte fericită că sunt așa!

Cea mai cunoscută voce din radio are același loc de muncă de 31 de ani!

Ai și vocea inconfundabilă pe care ai păstrat-o de-a lungul timpului!

E adevărat! Uite, asta este un breaking news: am același loc de muncă de 31 de ani! Adică eu am lucrat la Radio Contact, iar Magic FM este fostul Uniplus, dar  eu sunt angajată, actualul KISS FM e fostul Radio Contact! Contractul meu de lucru este în aceeași stație de radio, de 31 de ani! Am încă legitimația cu numărul 7.

Nu o mai folosesc dar despre ce vorbim, eu sunt o tipă statornică și încă  îmi place. Știi ce zicea Charlie Watts, Dumnezeu să îl odihnească că a plecat într-o altă lume! Toboșarul de la Rolling Stones zicea "Eu nu sunt un virtuos, dar sunt Charlie Watts, de la Rolling Stones!". Ei, asta vreau și eu să fiu! Liana Stanciu de la  Magic FM! Sau de la TVR! Că amândouă mi se potrivesc foarte bine!

Vreau să te mai întreb de relația ta cu Teodora, daca ea se duce către zona asta de  online, de TV, de muzică?

Nu. Ea e foarte talentată și are o ureche foarte bună și am crezut că va merge  în direcția asta, e incert ce vrea să facă, își dorește  mult să fie altfel decât noi, e la vârstă în care are o mică revoluție, adolescenții revoluționează.

E foarte creativă, îi plac chit ă rile, adoră Crips, e o trupă cu care m-a înnebunit că trebuie să o vedem live, a vrut la trupa Coldplay la concert dar nu ni s-au potrivit lucrurile, îi place muzica live, îi plac  mulți muzicieni,  se ceartă cu taică-su de cate ori ei i se pare ceva, lui nu i se pare… Am fost la Nightwish, a fost unul din cele mai tari concerte din viața noastră, am fost la Kiss cu ea, am văzut-o luându-și notițe la niște lucruri....

Practic cumva trage înspre zona asta artistică!

Nu știu, dacă va face carieră aici eu nu vreau decât să fie sănătoasă și foarte fericită!

Și relația voastră de mamă-fiică cum este?

Relația noastră este o relație foarte mișto! Eu sper că sunt cea mai bună prietenă a ei, dar poate sper doar eu,  habar nu am! Nu știu! Sper, mă străduiesc să fiu prietena ei! Da, vine și ea aici, la We Love Music Festival de la Râmnicu Vâlcea, e voluntară la traducere.

Adică ce face mai exact?

Însoțește, se străduiește să facă tot, nu știu daca e termenul folosit la noi, dar va face artist pampering, adică îi însoțește pe unde se poate pe vorbitorii de engleză, pe Blue înțeleg că astăzi o să îi însoțească...

Deci ea cumva este cu artiștii internaționali, alaturi de ei aici!

Da, sunt foarte mulți copii, e o gașcă întreagă, nu e doar ea.  A venit cu niște prieteni, toți sunt vorbitori de limbi străine, au venit,  s-au înscris, au primit niște brățări, își văd de treaba lor, nu știu ce să zic.

Încearcă să găsească un drum pentru că acum caută drumul, e în clasa a 11-a. Îmi doresc pentru ea să fie fericită, nimic altceva! Orice vă face pe lumea asta știu ce am pus acolo și sunt sigură că va face foarte bine!

Teodora e clasa a 11-a! Păi se apropie de majorat! Își dorește ceva special la 18 ani, și-a exprimat vreo dorință în acest sens?

Nu! Vrea să își conducă singură mașina!

Deci vrea o mașină, practic!

Nu vrea mașină neapărat dar vrea să aibă o formă de independență pentru că cel puțin în pandemie a fost greu cu metrouri, cu uber, du-mă tata, ia-mă, nu mai vrea să fie dependentă de niciunul dintre noi! Evident vrea independență! Și eu i-am zis,  poți și de la 16 ani dar a zis că alea nu sunt mașini! Adevărul e că sunt niște biciclete acoperite! O să vedem! Știi cum e, și mie îmi place povestea aia pe care nu știu cine a zis-o dar dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale de viitor. Hai să ne bucurăm de cine suntem astăzi și de ce avem  acum!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net