Meniul lui Dragoș Bucur de când are diabet: „Știu și câți hidrați are o felie de pâine!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

De douăzeci de ani, Dragoș Bucur (45 de ani) suferă de diabet, o afecțiune care nu se vindecă niciodată, dar pe care o poți controla în permanență. Prezentatorul ”Visuri la cheie”, de la Pro TV, ne-a mărturisit cât de mult i s-a schimbat viața de când a aflat de această problemă medicală și cum îl ajută soția, Dana Nălbaru, în acest proces.

Dragoș Bucur luptă împotriva diabetului!

Vedeta Pro TV ne-a povestit cum este viața unui bolnav de diabet, ce alimentație are și cum reușește să țină boala sub control.

„Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc în fiecare zi și oricum am vreun an - doi de când am înlocuit dulciurile cu dulciurile din fructe. Când simt nevoie de dulciuri apelez la un smoothie sau fructe ori smochine, cam așa ceva, dar mai mănânc și dulciuri.

În cazul meu, glucidele sunt cele mai importante, pentru că ele îmi ridică glicemia, dar în momentul în care tu știi cât ai glicemia și știi care este necesarul de insulină pentru zece hidrați poți tot timpul să compensezi. Îți dau un exemplu...o felie de pâine are zece hidrați, necesarul meu pentru insulină pentru zece hidrați este de două unități de insulină.

Atunci, eu mănânc două felii de pâine și asta înseamnă 20 de hidrați. 20 de hidrați ori douăzeci de unități de insulină înseamnă patru unități de insulină. Așa că dacă mănânc două felii de pâine îmi fac patru unități de insulină. Știu câți hidrați are o felie de pâine, 50 de grame paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă au zece hidrați, un ecler clasic are în jur de 25 de hidrați, un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, între 15 și 30 de hidrați.”, a spus Dragoș Bucur, pentru Click!

Dragoș Bucur, un familist convins

Actorul are o frumoasă familie cu Dana Nălbaru (46 de ani). Cei doi au împreună trei copii, pe Soria, India Roxana și Kadri.

„Dana când m-a cunoscut aveam diabet, copiii când au venit pe lume eu deja aveam diabet. Pentru ei este un lucru absolut normal ce am eu. Eu țin acest lucru sub control. Fac aceleași lucruri pe care le face orice om sănătos. Merg cu Sofia, ne dăm cu placa, mergem pe munte, facem sport, alergăm, mergem la sală, cu copiii merg prin pădure. Ei nu simt că eu am o problemă.

Alimentația mea și a Danei, dar și a copiilor este la fel. Mâncăm aceleași lucruri. Noi oricum avem o dietă, un regim alimentar destul de sănătos de viață. Mâncăm multe legume, destul de puțină pâine asta pentru că e bine în general pentru sănătate, nu că sunt eu diabetic.”, a mai spus Dragoș Bucur pentru Click!

Dragoș Bucur, apreciat pentru ceea ce face

Prezentatorul se bucură și de un real succes pe plan profesional, fiind moderatorul emisiunii “Visuri la cheie”, dar și jurat la “Românii au talent”.

Vezi si: Fete noi în rol de arhitect, pentru «Visuri la cheie»

„Aceasta este profesia mea. Eu sunt de profesi actor, fac televiziune cred că deja de 15  ani. Încerc să alternez televiziunea cu cinematografia pentru că cinematografia este prima mea iubire. Tocmai am terminat de filmat “Trei lozuri” continuarea de la “Două lozuri” pe care sperăm să îl lansăm la anul. Atâta timp cât lucrurile merg ok înseamnă că îmi fac treaba bine”, a conchis, pentru Click!, Dragoș Bucur.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
apa vie izvor munte png