Motivul pentru care Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu își duc copiii la școală

Ultima actualizare:

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au luat o decizie pentru care mulți i-au criticat: nu își duc copiii la școală. Prima care a avut parte de „homeschooling” a fost fiica cea mare a cuplului, însă decizia a fost luată și în privința lui Kadri, băiețelul lor de șase ani.

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur sunt părinții a trei copii. Sofia, fiica cea mare, are 16 ani, Roxana 9, iar Kadri, mezinul familiei, a împlinit 6 ani. Vedetele au optat pentru o formă de educație neconvențională, motiv pentru care copiii lor nu sunt înscriși la școală, ci lucrează în fiecare zi, acasă, cu unul dintre părinți.

Sistemul de „homeschooling” nu este foarte bine dezvoltat în România, motiv pentru care Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au fost puși la zid când au anunțat că au decis să nu își înscrie micuții la cursurile obligatorii.

Citește și: Dana Nălbaru, complet nemachiată! A fost comparată cu Michelle Pfeiffer

Cu toate acestea, se pare că fiul cuplului a început să învețe mult mai devreme decât ar fi făcut-o la școală. Dana Nălbaru a povestit că băiatul, la doar 6 ani, a fost implicat într-un proces de învățare mult mai complex, motiv pentru care acum, spre deosebire de alți copii de vârsta lui, știe inclusiv engleză, matematică, filozofie și chimie.

Copiii Danei Nălbaru și ai lui Dragoș Bucur învață acasă mai rapid decât la școală

Mai mult decât atât, Kadri începe deja să își depășească mama la nivel de cunoștințe, semn că toate cursurile ținute de fosta solistă îl ajută pe cel mic să se dezvolte mult mai rapid. Dana Nălbaru susține că nivelul de inteligență al fiului său este mult peste medie, așa că sistemul tradițional de învățământ nu l-ar ajuta, ba chiar i-ar pune piedici.

„La 3 ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La 6 ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită. Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere.

Sofia, fiica cea mare a lui Dragoș Bucur, a moștenit pasiunea pentru actorie
Sofia, fiica cea mare a lui Dragoș Bucur, a moștenit pasiunea pentru actorie

Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari, iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă”, a mărturisit Dana Nălbaru.

Vezi și: Cum folosește Dana Nălbaru metoda Montesorri în educația copiilor ei 

Sofia, Roxana și Kadri, „cursuri” de educație sexuală de la vârste mici

Totodată, vedeta a precizat că a discutat cu micuții săi și despre venirea pe lume a copiilor, ce se întâmplă în corpul unei mame atunci când este însărcinată, sau cum se formează sarcina. Acum vorbește deschis cu băiatul ei despre orice și nu își dorește nimic mai mult pentru el decât fericire.

„Băiețelul meu știe de la 3 ani că spermatozoidul fecundează ovulul. Avem enciclopedii, vorbim despre asta. La fel am făcut și cu Sofia. Nu sunt adepta secretelor. Iar ei nu au avut nicio traumă și niciun interes ieșit din comun pentru subiectul ăsta, deci consider că am procedat corect”, a declarat Dana Nălbaru, în urmă cu ceva timp.

„Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul. Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa însă nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Mă gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, a mai precizat ea.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru sunt căsătoriți din anul 2005 și au împreună trei copii. Fetița mijlocie, Roxana, este adoptată și a ajuns în familia lor la vârsta de 5 ani. S-a integrat foarte bine, iar părinții nu fac vreo diferență între copii: toți au parte de același tratament.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net