Cum folosește Dana Nălbaru metoda Montessori în educația celor trei copii ai ei

Ultima actualizare:

    Dragoș Bucur și Dana Nălbaru folosesc metoda Montessori în educația celor trei copii ai lorfoto: arhivă personală
Dragoș Bucur și Dana Nălbaru folosesc metoda Montessori în educația celor trei copii ai lorfoto: arhivă personală

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au făcut multe valuri în urmă cu doi ani, când au anunțat că-și retrag fiica cea mare din sistemul de învățământ tradițional, pentru a o instrui acasă. De atunci, Dana a dat foarte multe detalii despre felul în care învață Sofia, iar recent a dezvăluit că folosește metoda Montessori în educația tuturor celor trei copii ai ei.

După ce a arătat într-un filmuleț postat pe pagina personală de Facebook că fiul ei în vârstă de trei ani știe literele, ba mai mult citește cursiv, Dana Nălbaru a dezvăluit că folosește metoda Montessori în educația copiilor ei.

Vedeta își achiziționează singură kit-urile Montessori cu cartonașe și instrucțiuni și are grijă să nu pună presiune pe cei mici, care învață totul prin joacă, atunci când vor.

”Noi ne jucăm și învățăm după ele încă de când Kadri avea doi ani, desigur, la început doar ne-am jucat, uneori am înlocuit kit-ul cu boabe de fasole sau năut, nuci sau castane, dar cu timpul a început să înțeleagă la ce folosesc și acum poate face în minte calcule matematice. Nu adună 23 cu 56 sau 134 cu 78, normal, nu a ajuns până acolo, dar adunări și scăderi până la zece sau adunări din zece în zece sau sută în sută (a înțeles principiul) face fără probleme. Ce vreau să zic nu e că al meu băiat e special sau genial, vreau să spun că există metode pentru a-i ajuta sa înțeleagă anumite lucruri de la o vârstă fragedă. Ideea e că trebuie să ai răbdare”, a mărturisit Dana pe contul personal de Facebook.

Kadri, fiul cel mic al Danei Nălbaru, și unul din kit-urile Montessori după care învață
Kadri, fiul cel mic al Danei Nălbaru, și unul din kit-urile Montessori după care învață

Cum mulți părinți și-au exprimat îngrijorarea că aceste informații ar putea fi prea complicate pentru un copil de numai trei ani, vedeta a revenit cu mai multe detalii despre felul în care decurg așa-zisele lecții de matematică sau de limbă română acasă la ea.

”Am ales să am răbdare și perseverență când vine vorba de a-i învăța câte ceva și, mai ales, să țin cont de starea în care se află ei. Nu forțez niciodată momentele și nu există un program fix pentru studiu. Flexibilitatea îi relaxează, faptul că nu trebuie neapărat sa stea la masă pentru a învăța un anumit lucru și faptul că mă implic în jocurile lor îi determină să învețe cu plăcere”, a explicat Dana.

Solista a detaliat și cum îl ajută pe micuțul Kadri să se hotărască atunci când acesta pare indecis. ”Când deschidem dulapul cu cărți și kit-uri de studiu îl las să își aleagă ce vrea să facă în dimineața respectivă și, având de unde alege, nu intervine plictiseala. Dacă nu se poate hotărî, îi propun eu trei variante și el alege. Dacă văd că nu-i un moment bun pentru studiu, îi propun un puzzle, o poveste, un lego sau, pur și simplu, stăm de vorbă și aduc discret în discuție lucruri pe care consider că e nevoie să le cunoască (de exemplu: în timpul discuției mă folosesc de un cuvânt spus de el ca să-l întreb care e antonimul lui și apoi începem să spunem o serie de antonime. Sau, tot în timpul discuției, folosesc un cuvânt pe care știu că el nu îl cunoaște pentru a i-l explica sau duc discuția într-o zonă interesantă pentru el ca să dezvoltăm acel subiect)”, a detaliat vedeta.

Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur au trei copii

Dana Nălbaru (41 de ani) şi Dragoş Bucur (40 de ani) au împreună trei copii, Sofia, de 11 ani, Kadri, de 3 ani, și o fetiță pe care au adoptat-o anul trecut și care a împlinit recent 6 ani. Dana şi Dragoş au decis, în urmă cu doi ani, s-o retragă pe Sofia din sistemul de învăţământ tradițional şi s-o instruiască acasă. Aşa se face că cei cinci au mai multă libertate de mişcare, pentru că nu depind de structura anului şcolar.

Ce este metoda Montessori

Metoda Montessori, inițiată de medicul italian Maria Montessori, îi învață pe adulți să respecte diferențele individuale, să încurajeze interacțiunea socială și educarea întregii personalități în locul predării unui set anume de informații, în scopul formării deprinderilor. În viziunea Montessori, misiunea profesorului este aceea de a stimula activitatea copiilor, arătându-le cum să folosească obiectele și lăsându-le libertatea de a învăța singuri.

Prințul William și Kate Middleton au dus-o pe Charlotte în prima zi de grădiniță

Dezvăluiri emoționante despre fiica adoptată de Dana Nălbaru. Acum un an nu știa să vorbească

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
image png
Banner Enceanu Tantareanu
banner ilinca vandici png
ianis hagi si elena nunta jpg
banner catalin botezatu png
Diskoteka Fun Factory jpeg
iulia vantur salman khan jpg
Cântăreața a realizat și o colecție de haine, de geci și tablouri pictate, unisex
image
actualitate.net
image
actualitate.net