La trei ani, fiul Danei Nălbaru face adunări, scăderi și înmulțiri. ”Micul geniu”

Ultima actualizare:

    Kadri, fiul Danei Nălbaru, este pasionat de matematică la trei anifoto: arhivă personală
Kadri, fiul Danei Nălbaru, este pasionat de matematică la trei anifoto: arhivă personală

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au uimit prietenii virtuali zilele trecute, cu o înregistrare în care fiul lor de numai trei ani făcea adunări, scăderi și înmulțiri cu o lejeritate incredibilă. Concentrat, cu creionul în mână, micul Kadri făcea calculele în cap și dădea răspunsurile firesc, deloc impresionat de dificultatea exercițiilor.

Fiul Danei Nălbaru și al actorului Dragoș Bucur pare să fie pasionat de matematică, iar părinții lui îi încurajează această pasiune. Adunări, scăderi, înmulțiri, operațiile elementare nu mai sunt o necunoscută pentru micul Kadri. Mai mult, puștiul nu pare intimidat nici când tatăl lui îi sugerează că unul din exercițiile pe care le are de rezolvat e mai dificil.

Înregistrarea făcută publică de Dana pe contul personal de Instagram a făcut furori printre prietenii virtuali ai vedetei. Cei mai mulți l-au admirat pe micul Kadri la scenă deschisă, numindu-l ”micul geniu”.

”După ce că e frumos, mai e și destept... Minunăție de copil!”

”Super copil! Nu l-a impresionat deloc Dragoș când a zis «asta-i greu».”

”Dovadă că educația acasă prinde de 10 ori mai bine decât cea impusă la școală. Când totul e făcut cu răbdare, iubire și într-un mediu care place copilului, lucrurile devin mai ușoare.”

”Incredibil! Micul geniu! Sunteți o familie foarte frumoasă!”

Au fost însă și voci care s-au întrebat dacă nu cumva Dana și Dragoș forțează dezvoltarea fiului lor, punându-l să facă lucruri prea complicate pentru vârsta lui. ”E conform cu programa școlară”, a întrebat cineva, dar părinții lui Kadri au ignorat această problemă.

Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur au trei copii

Dana Nălbaru (41 de ani) şi Dragoş Bucur (40 de ani) au împreună trei copii, Sofia, de 11 ani, Kadri, de 3 ani, și Roxana, o fetiță pe care au adoptat-o în urmă cu un an și jumătate. Dana şi Dragoş au decis, în urmă cu doi ani, s-o retragă pe Sofia din sistemul de învăţământ tradițional şi s-o instruiască acasă. Aşa se face că cei cinci au mai multă libertate de mişcare, pentru că nu depind de structura anului şcolar.

Dana Nălbaru folosește metoda Montessori în educația copiilor ei

Dana Nălbaru își achiziționează singură kit-urile Montessori cu cartonașe și instrucțiuni și are grijă să nu pună presiune pe cei mici, care învață totul prin joacă, atunci când vor.

”Noi ne jucăm și învățăm după ele încă de când Kadri avea doi ani, desigur, la început doar ne-am jucat, uneori am înlocuit kit-ul cu boabe de fasole sau năut, nuci sau castane, dar cu timpul a început să înțeleagă la ce folosesc și acum poate face în minte calcule matematice. Nu adună 23 cu 56 sau 134 cu 78, normal, nu a ajuns până acolo, dar adunări și scăderi până la zece sau adunări din zece în zece sau sută în sută (a înțeles principiul) face fără probleme. Ce vreau să zic nu e că al meu băiat e special sau genial, vreau să spun că există metode pentru a-i ajuta sa înțeleagă anumite lucruri de la o vârstă fragedă. Ideea e că trebuie să ai răbdare”, a mărturisit Dana pe contul personal de Facebook.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net