5 schimbări pe care să le faci în viața ta toamna aceasta pentru starea ta de bine

5 schimbari pe care sa le faci in viata ta toamna aceasta pentru starea ta de bine jpg

Toamna este un anotimp minunat, care ne oferă un spectacol de culori, însă vine și cu răcirea vremii, cu ploi și cu zile mohorâte, iar aceste schimbări îi afectează pe mulți dintre noi. Trecerea la un nou sezon vine cu o schimbare a stării de spirit pe care specialiștii au denumit-o astenie de toamnă. Deși multe persoane pun la îndoială existența ei, spunând că este vorba de un mit, astenia de toamnă este un fenomen real, caracterizat prin stări de oboseală și indispoziție. Poate dura până la debutul iernii dacă te lași copleșit de ea, dar poți să o depășești prin diverse modalități și schimbări ale stilului de viață.

Iată ce poți să faci toamna pentru a-ți regăsi starea de bine:

Bucură-te de aromele toamnei

Bineînțeles, cu toții ne gândim la zilele frumoase de vară, la vacanțe și la lucrurile minunate care s-au întâmplat, însă și toamna are părțile ei frumoase de care ar trebui să ne bucurăm. Aromele toamnei sunt cele mai bogate și cele mai parfumate și ar trebui să profiți de ele în orice situație. Fă-ți aprovizionarea cu fructe proaspete din piață și savurează băuturi specifice toamnei, cum ar fi mustul. Dacă fumezi și găsești plăcere în produsele cu tutun încălzit cu arome care acum sunt interzise, trebuie să știi că ai destule alternative dacă apelezi la dispozitivele de vapat. Lichidele acestora sunt disponibile într-o varietate de arome extraordinare, de la cele obișnuite până la unele mai exotice, care îți vor încânta simțurile. În plus, studiile spun că vapingul poate fi cu până la 95% mai puțin dăunător decât fumatul tradițional.

Încearcă ceva nou

Este o idee excelentă să începi să faci lucruri noi, care să-ți îmbogățească viața. Dacă, spre exemplu, îți place să urmărești emisiuni de cooking, poți să transpui în practică ceea ce vezi la televizor. Poate că gătitul nu este pentru tine, dar cu siguranță că există o activitate care să te încânte. Este momentul ideal să te mobilizezi și să o introduci, în sfârșit, în viața ta. Chiar și lucrurile simple îți vor aduce mulțumire și satisfacție.

Gândește-te mai mult la sănătate

Astenia de toamnă vine și pe fondul schimbărilor care apar în organismul tău și care încearcă să se adapteze la schimbările climatice. Ai grijă de el și alimentează-l corect și sănătos cu produsele toamnei. Merele, perele și fructele de pădure sunt sursele ideale de vitamine și antioxidanți pentru această perioadă, potrivit EverydayHealth, așa că încearcă să le introduci zilnic în alimentația ta și vei vedea că te vei simți mai bine. De asemenea, ai grijă la hidratare. Multe persoane au tendința de a reduce mult cantitatea de apă odată cu venirea toamnei, pentru că setea apare mult mai rar decât în timpul sezonului cald, însă corpul nostru are nevoie să fie hidratat corespunzător și acum.

Fă-ți ordine în program

Adesea astenia de toamnă vine și cu tulburări ale somnului și va trebui să gestionezi această situație. Încearcă să-ți organizezi activitățile zilnice în așa fel încât să te achiți de obligații odată cu lăsarea întunericului. Serile ar trebui să fie ocupate doar de activități recreative, care să-ți aducă liniștea și să intri în starea potrivită pentru un somn bun. Bea înainte de culcare un ceai calmant de mușețel sau de tei.

Socializează

Socializarea este o componentă importantă a vieții noastre, care ne aduce echilibru psihic. Chiar dacă zilele sunt mai scurte, poți să-ți găsești timp 1-2 ore să te întâlnești cu apropiații și să petreceți timp de calitate împreună. De asemenea, în loc să-ți petreci weekendul în casă, în fața televizorului, mai bine mobilizează-te și organizează ieșiri cu prietenii.

Foto: Unsplash

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
culoare zodii jpg
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net