Beneficiile exceptionale ale servirii mesei la restaurant

Servirea prânzului sau cinei în oraș, mai ales atunci când te poți bucura de un meniu special, aduce întotdeauna o stare de bine în viața ta. Pe lângă satisfacția deosebită pe care ți-o oferă ieșirile în oraș, savurarea meselor la restaurant oferă mai multe avantaje decât am putea crede, conform unor cercetări recente.

Beneficiile exceptionale ale servirii mesei la restaurant
Beneficiile exceptionale ale servirii mesei la restaurant

1. Servirea mesei la restaurant poate contribui la dezvoltarea relațiilor sociale și poate combate problemele de sănătate.

Conform unui studiu recent, oamenii care împart masa împreună au tendința de a se simți mai fericiți și mai împliniți în viața lor. Acest fenomen sprijină nu doar legăturile sociale, ci și sentimentele de bunăstare, recunoștință și integrare în comunitate. Mâncatul împreună consolidează relațiile sociale, esențiale în combaterea problemelor de sănătate mentală și fizică. Poți alege să servești masa la restaurant alături de familie sau prieteni, indiferent dacă este vorba de prânz sau cină, pentru a experimenta plăcerea gustului pe care ti-o oferă un meniu cu totul deosebit, mediteraneean – asiatic, de exemplu.

image

2. Mesele la restaurant tind să fie din ce în ce mai convenabile 

Un alt studiu recent realizat de Universitatea din Cincinnati indică faptul că din ce în ce mai mulți oameni preferă să servească masa la restaurant, renunțând la gătitul acasă din cauza lipsei de timp sau pur și simplu fiindcă se simt bine când socializează. Inflația și creșterea prețurilor, dar mai ales lipsa de timp într-o societate în continuă mișcare și un rimt din ce în ce mai alert, îi determină pe mulți să opteze pentru a servi masa în oraș. 

Bucătarii talentați, folosind ingrediente de calitate, pot transforma o simplă masă într-o adevărată călătorie culinară. Restaurantele cu bucătarie de tip “fusion”, care combină rețete din diferite părți ale lumii, aduc o notă de eleganță la fiecare masă iar aromele date de gustul preparatelor fine simți că te poartă nu doar într-o călătorie gustativă de excepție, ci și într-una a diferitelor culturi ale lumii. 

image

3. Servirea mesei în cadre inspirate din natură ne influențează în mod pozitiv alegerile alimentare. 

Un studiu realizat în Philadelphia arată că petrecerea timpului în aer liber sau în medii ce au la bază natură verde poate avea influență asupra alegerilor noastre nutriționale. Un loc cu elemente inspirate din natură crește consumul de preparate sănătoase și are influență asupra viitoarelor alegeri. Imaginați-vă un restaurant ce reproduce un cadru natural extraordinar prin vegetația luxuriantă din interiorul său și decoruri realizate în spiritul pădurii amazoniene. Un astfel de loc te stimulează să faci alegeri culinare nu doar gustoase, ci și foarte sănătoase, punându-ți la dispoziție un meniu internațional variat.

image

În București există este un astfel de loc al cărui decor și atmosferă au la bază elemente de inspirație amazoniană, o adevărată junglă urbană în care ziua se imbină cu noaptea într-un mod cu totul aparte, în care zona de restaurant de zi si zona de lounge se completează în mod creativ și plăcut oferind experiențe de neuitat. Bucătăria de tip “fusion”, aduce împreună atât preparate asiatice, cât și meditareneene. 

Restaurantul pune la dispoziția clienților săi un meniu à la carte, oferind astfel o experiență culinară de neuitat. Dată fiind tema meniului (MediterrAssian), uneori poate dura ceva timp până când preparatele îți sunt aduse la masă. Acestea necesită tehnici complexe de lucru, iar de cele mai mult ori fiecare preparat este gătit pe loc.

Este un loc unic în București și probabil printre foarte puținele în lume. Experimentează și tu Gratia Amazoniana aici. O ocazie bună este luna martie cunoscută, la nivel internațional, ca fiind și Luna Femeii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net