Ce înseamnă să-ți refaci dantura într-o singură zi

femeie in varsta cu zambet sanatos jpg

Refacerea danturii într-o singură zi poate fi întâlnită sub mai multe denumiri comerciale, însă reprezintă un tratament stomatologic modern, care permite pacienților să aibă dinți ficși pe viață cu ajutorul implanturilor dentare cu încărcare imediată. Această procedură presupune restaurarea sau înlocuirea unor dinți afectați sau pierduți într-o singură intervenție stomatologică.

Spre exemplu, există implanturi dentare special create pentru a asigura refacerea danturii în timp scurt, care se inserează în osul mandibulei sau al maxilarului și are rolul de rădăcină artificială. 

Implanturile dentare cu încărcare imediată

Cum spuneam, în unele cazuri, după inserarea implanturilor dentare în osul maxilar, poți primi coroane dentare provizorii chiar a doua zi după intervenție. Situația necesită o planificare și o evaluare atentă a tratamentului de către medicul specialist, pentru a determina dacă pacientul este un candidat potrivit pentru implanturile dentare cu încărcare imediată. În acest context se va realiza o radiografie panoramică, ce oferă o imagine în detaliu a sănătății dentare și a structurii osoase. Desigur, tipul implantului se va alege împreună cu medicul specialist.

Dinți ficși pe viață

Datorită tratamentelor stomatologice moderne, poți avea din nou dinți ficși chiar dacă ai purtat pentru mult timp o proteză mobilă. Cu ajutorul implanturilor dentare poți să beneficiezi de dinți ficși pe viață, totul într-o singură zi. În mod concret, imediat după inserarea implanturilor, se va atașa proteza fixă provizorie care îți va permite să vorbești și să mănânci fără disconfort. După perioada de vindecare, lucrarea provizorie va fi înlocuită cu proteza fixă finală.

De ce să alegi refacerea danturii prin implant dentar

Implantul dentar este soluția cea mai recomandată pentru înlocuirea unui dinte care nu a mai putut fi salvat. Așa cum citim și pe perio.org, implantul este, de fapt, o rădăcină artificială căreia i se atașează o coroană dentară. Implantul dentar va fi introdus în osul maxilarului, înlocuind funcțional rădăcina naturală a dintelui pentru a proteja osul și a asigura stabilitate coroanei. Ulterior, coroana va da aspectul natural al dintelui, îmbrăcând și protejând implantul. Datorită materialului rezistent și biocompatibil, implanturile dentare durează întreaga viață și se îngrijesc în mod similar cu dantura naturală.

Cum spuneam, implanturile dentare permit refacerea danturii într-o singură zi. Tratamentul este minim invaziv, iar pacientul pleacă din cabinetul medicului stomatolog cu o proteză fixă, provizorie, care îi va permite să aibă o viață normală, fără disconfort, imediat după inserarea implanturilor. Pentru mai multe informații și recomandări, programează-te la un consult stomatologic.

Photo: Pexels

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net