Cinci Lucruri Ce Nu Știai Despre Cazinouri

Majoritatea din noi ne-am bucurat măcar o dată în viață de călătoria la un cazinou fizic sau dacă nu măcar am încercat varianta online a acestor jocuri. Jocurile de noroc au fost parte din viața oamenilor încă de secole întregi, iar în epoca contemporană ele au devenit mai accesibile ca niciodată.  

Sursa foto: Unsplash
Sursa foto: Unsplash

Dar cât știm mai exact despre cazinouri și despre originile lor? Sau felul în care au ajuns să fie atât de răspândite? Aici veți afla cele mai amuzante fapte despre jocurile de noroc și nu numai. 

Cazinourile își au originea în Italia 

Există numeroase cazinouri impresionante răspândite pe întreg mapamondul, printre care locații celebre precum Macao, Londra și desigur, Las Vegas. Toate aceste locuri se bat cu pumnii în piept că ele ar oferi cele mai bune experiențe, dar întrebare este, cine a fost primul? 

De fapt, onoarea de a fi patria de origine a cazinourilor îi aparține Italiei, de unde provine și cuvântul “casino”. Acest cuvânt se derivă din rădăcina cuvântului “casa” care înseamnă “casă” iar termenul în sine a evoluat pentru a descrie un număr de locații cum ar fi cluburile sociale sau casele de vară. Tot din analele istoriei aflăm că primele pariuri datează încă din 1638, Veneția. Deși alte țări au perfecționat domeniul, totuși trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezaurului și să recunoaștem Italia ca și patria mamă a acestor jocuri. 

Cazinourile britanice au înflorit în Londra 

Acest lucru nu pare atât de surprinzător având în vedere importanța Londrei, dar totuși este un fapt demn de menționat. Evoluția cazinourilor londoneze a însemnat și înlocuirea orașului Bath ca și epicentrul jocurilor de noroc din Marea Britanie.  

De exemplu, faimosul White’s a fost la origini fabrică de ciocolată. Alte locații își au originile umile în cluburile gentlemenilor, dar toate acestea fiind foarte importante pentru înflorirea scenei în capitala engleză. 

Pokerul poate să fie o carieră secundară de succes 

 Ce fac sportivii atunci când carierele lor sportive ajung la sfârșit? Sunt numeroase opțiuni dar o mână din ei aleg să facă tranziția spre poker, iar câțiva dintre ei au fost chiar de succes. De exemplu, fostul atacant englez al celor de la Spurs sau Manchester United, Teddy Sheringham a avut un uriaș succes la mesele de poker.  

Dar nu doar sportivii se pot bucura de o carieră de succes în acest domeniu, scriitoarea și prezentatoarea de emisiuni, Victoria Coren Mitchell este o altă jucătoare de poker recunoscută la nivel global. Ea are și o performanță greu de egalat, fiind de două ori câștigătoarea a prestigiosului trofeu European Poker Tour. 

Sloturile au apărut pentru prima oară în 1887 

Originea celebrelor sloturi este de multe ori dezbătută, dar știm cu siguranță că unul din primele jocuri de păcănele a văzut lumina zilei în 1887. Această mașinărie a fost cunoscut drept Liberty Bell și a fost creată de către Charles Fell care a lansat designul complet în 1891. 

Slotul original a fost practic în construcție dar a avut un succes revoluționar și a pus piatra de fundație pentru extinderea domeniului. De la acest prototip inițial s-au dezvoltat un număr aproape infinit de combinații de astfel de jocuri, de la celebrele păcănele cu fructe la cele cu numărul 7 norocos și așa mai departe. 

Cea mai lungă partidă de Poker a durat peste 8 ani 

Cu toții știm că împreună cu talentul ne trebuie și o anumită doză de noroc, răbdare și perseverență pentru a reuși la poker. În era contemporană, turneele de poker durează ore întregi, zile iar ocazional chiar luni, dar nimic nu se compară cu recordul celei mai lungi partide de poker. 

Suntem în anul 1881 undeva în subsolul unui teatru din Arizona unde a început cea mai lungă partidă de poker din istorie, 8 ani, 5 luni și 3 zile. Cu siguranță au existat pauze de la partidă, dar legendele spun că jocul s-a ținut 24 de ore pe zi cu pauze ocazionale doar pentru somn și necesități. 

Deși dovezile nu pot fi găsite ușor, putem spune cu siguranță că acest maraton chiar a avut loc iar premiul a fost unul consistent pentru acea vreme.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net