Cum alegi accesoriile în funcție de stilul vestimentar

stil jpg

Ne alegem stilul vestimentar în funcție de gusturile pe care le avem, de personalitate și de ceea ce ni se potrivește din punct de vedere fizic. Întotdeauna un stil anume este pus în valoare și mai mult de accesoriile cu care ne completăm ținutele. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta la opțiuni cât mai inspirate pentru alegerea accesoriilor, în funcție de stilul pe care îl abordezi.

Minimalist

Minimalismul este simplu, dar elegant, definit de culori neutre precum negru, alb sau gri. În stilul minimalist, accesoriile vor fi unele cu linii simple și rafinate, în nuanțele pe care le au elementele de vestimentație. În privința bijuteriilor, acestea vor avea modele delicate și discrete, care vor îmbunătăți subtil o ținută sau un aspect general. Deși minimalismul merge pe ideea „less is more”, în privința bijuteriilor se poate face o excepție. Spre exemplu, mai multe brățări cu un model simplu, purtate pe aceeași mână, se înscriu perfect în caracteristicile generale ale acestui stil.

Clasic

Confundat adesea cu minimalismul, stilul clasic este totuși diferit în ceea ce privește cromatica, utilizând, pe lângă culorile neutre, și nuanțele pastel. Stilul clasic pune accent pe elemente de calitate - haine și accesorii. Astfel, bijuteriile care completează ținutele vor fi neapărat din aur sau argint, cu modele rafinate. Gențile și încălțămintea sunt cu modele elegante, în culori neutre. În stilul clasic, încălțămintea cu toc este un must.

Casual

Este un stil caracteristic persoanelor tinere și dinamice, care îți permite să abordezi o paletă cromatică bogată. Versatilitatea hainelor este un criteriu foarte important în stilul casual. Alegerea accesoriilor este esențială pentru un plus de originalitate. Gențile și încălțămintea pot fi alese în contrast cu îmbrăcămintea, însă bijuteriile sunt cele abordate și de stilul minimalist.

Boho chic

Boho chic este un stil vestimentar născut în anii ‘60-’70, inspirat de artiști celebri în acele vremuri și abordat azi de persoane nonconformiste. Este caracterizat de ținute lejere, relaxate, cu o cromatică bogată și un aspect deseori extravagant. Încălțămintea și gențile sunt, în general, din materiale textile, iar bijuteriile sunt cu volum, colorate. Se poartă inele cu pietre, coliere în straturi și brățări tip manșetă. Este un stil foarte la modă în zilele noastre, abordat de persoane de orice vârstă. Pentru mai multă inspirație în definirea acestui stil vei descoperi sfaturi utile, dar și imagini, pe InStyle.

Elegant

Este stilul femeilor rafinate și sofisticate, care produc o impresie puternică, indiferent de momentul zilei sau de ocazie. Îmbrăcămintea este întotdeauna de calitate, iar definitoriu pentru acest stil este deux-piece-ul. Pantofii stiletto, sandalele cu toc înalt, gențile mici tip plic sau clutch sunt accesoriile care completează vestimentația. Bijuteriile tip statement, din metale și pietre prețioase, sunt cele care vor defini stilul.

Foto: Pexels

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net