Cum alegi vinul potrivit pentru felul de mâncare servit de Sărbători

Șorici, lebăr, friptură, sarmale, cozonac și tort, toate fac parte din meniurile de sărbători, însă fără o licoare potrivită alături, ele nu au savoare. În plus, băuturile alcoolice corect alese pentru mesele de sărbători ușurează digestia și potențează gustul preparatelor alese, de la aperitive și până la desert.

image

Toate mesele tradiționale românești încep cu o țuică sau o palincă. Ele se servesc înainte sau o dată cu gustările, pentru a stimula apetitul, Însă nu toată lumea le agreează, așa că orice gazdă care se respectă este bine să aibă pregătite opțiuni de băuturi aperitiv, cum ar fi vermut sau gin. Deseori, se face confuzie între aperitive și digestive, acestea din urmă facilitând digestia alimentelor grele. În comparație cu aperitivele, care, de obicei, sunt alb-transparente, amărui și seci, digestivele au esențe aromate. De exemplu, cel mai popular digestiv din lume are în compoziţie 56 de ierburi aromatice şi condimente, care îi conferă gustul unic.

Ce vin alegem pentru friptură sau desert?

De sărbători, pe toate mesele românilor se va regăsi și vinul. El este servit odată cu preparatele principale, fie din carne roșie sau albă.

Pentru carnea roșie, recomandate sunt vinurile roșii, puternice, în timp ce carnea albă merge de minune cu vinurile albe, ușoare și aromate.

Vinurile pot însoți și deserturile delicioase. Cele roșii, cu buchet complex, merg cel mai bine cu deserturile cu multă ciocolată, cum sunt varietățile de Pinot Noir. În schimb, deserturile pe bază de fructe sunt cel mai bine puse în valoare alături de vinurile albe și de șampania nelipsită din noaptea de Revelion.

În funcție de preferințe, mesele de sărbătoare pot fi însoțite și de alte băuturi savuroase, de la băuturi tradiționale, whisky, rom, vodkă, tequila, gin, lichior și până la vin spumant.

Cei care au lăsat aceste cumpărături pe ultima sută de metri pot achiziționa simplu și rapid licorile care dau savoare meselor de sărbătoare, făcând cumpărături online. În acest mod sunt evitate aglomerația specifică sărbătorilor, cât și alegerile nepotrivite cauzate de achizițiile făcute în grabă. Llivrarea produselor cumpărate online este rapidă, în general, comenzile ajungând în una-două zile lucrătoare. Adesea, pentru comenzile care depășesc o anumită valoare, magazinele online asigură transportul fără taxe suplimentare. Economii pot fi făcute și dacă băuturile alcoolice sunt achiziționate de la magazinele online, cu experiență în domeniu, care au o ofertă bogată de produse 100% originale românești, dar și de pe alte meleaguri, iar de sărbători au prețuri mici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
Burețel pentru fond de ten, beauty blender, valabilitate jpg
fizioterapie jpg
zodii pixabay jpg
zodii muncitoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net