Cum să alegeți cel mai bun aragaz de bucătărie

Ultima actualizare:

În timpul pandemiei, mulți dintre noi și-au reorientat viața acasă - și, în special, în bucătărie. Dacă v-ați perfecționat abilitățile de bucătar de casă, este posibil ca plita și cuptorul dvs. să se fi uzat ceva mai mult în ultimele luni. Poate că s-a stricat ceva - sau poate că pur și simplu tânjiți după un model de aragaze mai nou sau mai puternic.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Așadar, de unde începeți? Alegerea între aragaze pe gaz și cele electrice este dictată în mare măsură de configurația dvs. actuală. Multe aragaze pe gaz necesită să aveți fie gaz natural, fie gaz propan la domiciliu, în timp ce un aragaz electric va funcționa în orice casă, cu condiția să aveți o linie electrică de 220 de volți în bucătărie. Un electrician poate instala una dacă nu aveți.

Dacă înlocuiți un aragaz existent, cumpărarea unui model nou de același tip și dimensiune vă asigură că noul aragaz se va potrivi. Cuptoarele glisante - în care blatul se va suprapune ușor peste blaturile existente - sunt cu siguranță la modă. Cu toate acestea, dacă achiziționați unul pentru a înlocui un aragaz autoportant, este posibil să doriți să adăugați un backsplash dacă peretele din spatele vechiului aragaz este nefinisat. Dacă intenționați să treceți de la gaz la electricitate sau invers, sau viceversa, probabil că veți avea nevoie de un electrician sau de un instalator pentru a trece noile linii. Același lucru este valabil și în cazul trecerii la aragaze cu două tipuri de combustibil în stil profesional, care asociază arzătoare pe gaz cu un cuptor electric și necesită atât conexiunile standard de gaz, cât și cele electrice.

Ce ziceți de „trecerea” la un cuptor de tip pro-style? Ei bine, s-ar putea să fiți surprins de cât de puțin primiți pentru banii pe care îi obțineți. Chiar și facilitățile de bază pe care le-ați considera de la sine în cazul unui aragaz obișnuit, cum ar fi afișajul digital al cuptorului sau lumina de preîncălzire, lipsesc adesea la aragazurile de tip pro-style.

Dacă înlocuiți un aragaz electric mai vechi, luați în considerare un aragaz cu inducție. Aceste aparate funcționează pe aceeași linie electrică standard ca și un aragaz electric obișnuit, dar arzătoarele lor folosesc impulsuri electromagnetice pentru a transfera energia direct la vasele de gătit, ceea ce face ca oalele și tigăile - dar nu și arzătoarele - să se încingă. Cuptoarele din aragaze cu inducție funcționează la fel ca cele din gamele electrice obișnuite. Aragazele cu inducție costă puțin mai mult decât cele electrice, dar au tendința de a fierbe apa mai repede și de a găti mai constant. Ca grup, aragazele cu inducție depășesc toate celelalte tipuri de aragaze din evaluări.

Rețineți că încă ne confruntăm cu o penurie de electrocasnice majore, inclusiv de aragaze. Este posibil să fie nevoie să acordați timp suplimentar pentru livrare. Dacă nu reușiți să vă asigurați rapid un aragaz Zanussi, o plită independentă și un cuptor de blat cu convecție vă pot ajuta să pregătiți cina în caz de urgență.

Ce trebuie să luați în considerare

Aragazele de tip Freestanding sunt cele mai vândute și cele mai ușor de instalat. De obicei, panoul de control al cuptorului se află în partea din spate a aragazului, deasupra suprafeței de gătit. Aragazele glisante oferă un aspect personalizat, încorporat și se glisează cu ușurință între dulapurile din jur. Comenzile cuptorului se află pe partea frontală a aragazului și nu există un panou din spate, astfel încât backsplash-ul dvs. poate fi pus în evidență. Acestea sunt concepute pentru a se potrivi între blaturi, iar unele nu sunt finisate pe părțile laterale, astfel încât nu pot fi utilizate în mod independent, ca un aragaz obișnuit.

Un cuptor spațios este util atunci când coaceți sau primiți oaspeți. Măsurăm spațiul cuptorului pe care îl puteți folosi cu adevărat - unii producători includ spațiul de sub cea mai joasă poziție a raftului cel mai de jos, așa că verificați scorurile de capacitate.

Multe aragaze vin acum în configurații cu un singur cuptor sau cu două cuptoare. Modelele cu două cuptoare au, de obicei, un cuptor mai mic deasupra și unul mai mare dedesubt. Acestea sunt excelente dacă doriți să coaceți sau să prăjiți două alimente diferite la temperaturi diferite

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net