Durerea de genunchi poate fi semnul unei afecțiuni grave, care nu trebuie neglijată

Ultima actualizare:

Atunci când activități zilnice obișnuite, cum sunt mersul și urcatul scărilor, devin greu de realizat sau provoacă o durere intensă de genunchi, poate fi un semn al unei boli degenerative serioase – gonartroza, adică artroza articulației genunchiului.

image

Această afecțiune, cauzată de distrugerea progresivă, în timp, a cartilajului genunchiului, apare mai des la persoanele în vârstă sau la cele supraponderale, iar în lipsa tratamentului potrivit poate duce la invaliditate. 

Diagnosticul de gonartroză este stabilit în urma unei consultații de ortopedie, urmată de investigații imagistice specifice: radiografie, examen RMN sau CT. În primele stadii ale bolii, medicul poate recomanda proceduri de recuperare medicală, combinate cu infiltrații (injecții) intraarticulare. Dacă acestea nu au însă efectul dorit sau dacă boala este deja avansată, atunci singura opțiune eficientă de tratament rămâne artroplastia de genunchi, adică protezarea articulației genunchiului. 

Intervenția chirurgicală presupune înlocuirea articulației afectate cu o proteză totală sau parțială, care va reda funcționarea normală a genunchiului și va elimina durerea. Pacientul va putea merge chiar din a doua zi după operație, cu ajutorul unor cârje sau cu un cadru, iar activitățile obișnuite pot fi reluate câteva săptămâni mai târziu, în funcție de evoluția postoperatorie. În recuperarea mai rapidă a mobilității piciorului, kinetoterapia are un rol important. 

Artroplastia de genunchi este o intervenție de chirurgie ortopedică practicată frecvent, iar succesul operației depinde mult de experiența medicului ortoped și de condițiile operatorii.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de protezare articulară sunt realizate întotdeauna de echipe de chirurgi ortopezi cu foarte multă experiență, pacienții beneficiind de condițiile avansate oferite de un bloc operator modern și cu dotări ultraperformante, în condiții de maximă siguranță. 

Spitalul Clinic SANADOR dispune de săli de operație moderne, de tehnologii inovative și proteze ortopedice de ultimă generație, pentru a asigura rezultate foarte bune în artroplastiile de genunchi.

La SANADOR, pacienții cu probleme ortopedice beneficiază de servicii medicale complete, de la consultații de specialitate oferite de medici cu experiență îndelungată, investigații imagistice și de laborator, esențiale pentru diagnostic, până la tratamente moderne, realizate cu tehnologie de ultimă generație. 

În Secția de Ortopedie și Traumatologie sunt investigate și tratate diferite traumatisme, afecțiuni inflamatorii ale aparatului locomotor, boli degenerative și congenitale.

Printre cele mai frecvente probleme ale genunchiului, tratate cu succes la Spitalul Clinic SANADOR, se numără gonartroza, ruptura totală sau parțială de ligamente încrucișate, leziunile de menisc și luxația de rotulă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
pexels daniel sikpi 191282566 19063983 jpg
Intenționezi să te muți în propria casă Iată ce presupune acest pas jpg
Cum se întreține o hotă incorporabilă în funcție de specificațiile și caracteristicile acesteia jpg
horoscop jpeg
Chiftele in tigaie Foto Shutterstock jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net