Decorarea colțului de relaxare din grădină cu un buget redus - 5 idei creative

Ultima actualizare:

Dacă grădinii tale îi lipsește acel ceva care te îmbie să-ți petreci mai mult timp la exterior, bucurându-te de natură, atunci ar putea fi momentul potrivit pentru amenajarea unui colț de relaxare aici. Există o mulțime de îmbunătățiri ce pot fi realizate în limita unui buget mic și care fac o diferență uriașă în ceea ce privește aspectul grădinii. 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De la iluminatul ambiental până la ideile de mobilier de exterior DIY sau amenajarea unei insule cu plante aspectuoase, există o multitudine de modalități creative pentru a-ți înfrumuseța grădina fără a cheltui o avere.

Este nevoie doar de puțină planificare și de câteva idei, pentru a transforma orice grădină într-un refugiu liniștit, în aer liber - chiar și cu un buget redus. Iată cum îți poți decora micul colț de relaxare în grădină

Oferă-ți momente de relaxare într-un hamac

Hamacul de grădină este ceea ce ai nevoie pentru a te bucura de soare în confortul grădinii tale. Un astfel de accesoriu este excelent pentru decorarea grădinii, deoarece este:

  • ușor de împachetat/ montat; 
  • rezistent la spălări repetate;
  • rezistent la greutate;
  • disponibil într-o gamă variată de culori;
  • ușor de depozitat.

În plus, un hamac de bună calitate se curăță ușor și dispune de un sistem rapid de prindere.

Indiferent de anotimp, hamacul reprezintă accesoriul potrivit pentru a te relaxa în aer liber. De la hamacele independente la modelele din pânză pe care le poți atașa de copaci, există o mulțime de stiluri de hamace pentru relaxare in gradina ta, ca să-ți pui în practică ideile și să obții ceea ce îți dorești. 

Optează pentru un iluminat ambiental deosebit

Pentru amenajarea colțului de relaxare din grădină, ia în calcul varianta decorării aleii principale sau a marginilor gardului cu lumini. 

Poate fi vorba despre ghirlande luminoase sau poți amplasa câteva borcane în care să așezi câte o instalație cu încărcare solară. O astfel de instalație este prevăzută cu multe leduri mici, iar odată așezată într-un borcan din sticlă, va oferi grădinii tale o notă romantică și relaxantă. 

Folosește paleți colorați

Dacă bugetul este limitat, nu înseamnă că și creativitatea trebuie să fie la fel. Când ești în căutarea unei soluții ingenioase pentru decorarea grădinii, încearcă să reciclezi câțiva paleți vechi din lemn, pe care să îi vopsești și să-i accesorizezi cu câteva perne colorate. 

Un palet de lemn dezafectat poate deveni o masă de grădină reușită. Cu ajutorul unui strop de culoare vibrantă și al unor picioare simple cu rotile, acesta capătă un scop cu totul nou. Colțul de relaxare din grădină va prinde viață într-o secundă, iar bugetul nu va fi afectat. În plus, reprezintă o soluție sustenabilă, prin care oferi o funcționalitate nouă unui obiect ieșit din uz.

Mizează pe mobilierul hand-made

Fabricarea propriului mobilier se va dovedi întotdeauna mai prietenoasă cu bugetul. În plus, vei obține exact ceea ce ai nevoie pentru decorarea grădinii. Din câteva foi de MDF, de exemplu, poți construi un colțar simplu, dintr-o latură bine fixată în pereți și una de susținere dedesubt, care să preia greutatea. Colțarul va deveni cu atât mai atractiv cu cât vei amplasa pene colorate pe șezut.

Pentru a adăuga o notă suplimentară de stil, fără ca acest lucru să se simtă în buget, vopsește  peretele sau gardul din spatele colțarului în culorile în tendințe. Adaugă  o măsuță de cafea și un corp de iluminat de exterior, pentru a completa ambianța colțului tău de relaxare din grădină.

Integrează în zona de relaxare și un bar de grădină DIY

După o zi lungă de muncă, o limonadă poate fi exact ceea ce îți trebuie, iar dacă o savurezi în grădină, întins în hamac, după-amiaza nu poate fi decât una relaxantă.

Pentru aceasta, confecționează-ți propriul bar de grădină, dintr-un palet din lemn reciclat, montat pe perete sau gard, și atașează un lanț, care să-l facă să coboare, la nevoie.

Așadar, pentru a da un suflu nou grădinii, nu este întotdeauna nevoie de un peisagist și de investiții uriașe, așa cum o dovedesc aceste idei de decorare a grădinii cu buget redus. Tot ceea ce trebuie să faci este să vezi potențialul și să îl valorifici la maximum, pentru a-ți transforma grădina într-un loc în care să te relaxezi cu stil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net