La ce ajută administrarea de quercetina supliment pentru organism

Uneori organismul poate avea deficiențe, momente în care merită ajutat, mai ales acum, în perioada rece a anului în care virozele se țin scai. O poți face cu ajutorul suplimentelor alimentare naturale. Suplimentele alimentare sunt destinate să corecteze deficiențele nutriționale, să mențină un aport adecvat de anumiți nutrienți sau să susțină funcții fiziologice specifice. 

image

Ce este quercetina? 

Dintre cele mai întrebate suplimente alimentare naturale face parte și quercetina. Quercetina este un flavonoid comun, un pigment natural care se găsește în multe fructe, legume și semințe. Flavonoidele ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, reduc riscul de cancer și procesele degenerative la nivelul creierului. 

Quercetina este, de asemenea, un antioxidant puternic care ajută la protejarea organismului de agresiunea radicalilor liberi prin legarea și neutralizarea acestor molecule instabile. Cercetările arată că agresiunea radicalilor liberi este legată de o serie de boli cronice, inclusiv diabetul, cancerul și bolile cardiovasculare. 

Împreună cu vitamina C, fac combinația ideală pentru un sistem imunitar puternic. 

Beneficiile quercetinei  

Se sugerează că quercetina supliment poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate, ajutând în special la stimularea apărării imunitare a organismului, la combaterea inflamațiilor și a reacțiilor alergice și la susținerea în perioadele de efort fizic intens etc. În general, astfel de suplimente sunt concepute pentru a sprijini sănătatea generală a unei persoane. 

Quercetina este luată pentru: 

  • îmbunătățirea sistemului imunitar 
  • lupta împotriva inflamației 
  • lupta împotriva alergiilor 
  • încurajarea activității fizice 
  • susținerea sănătății generale 
  • efectele sale benefice 

Efectele benefice ale suplimentelor naturale de quercetină 

Studiile au atribuit o mare varietate de efecte benefice proprietăților antioxidante ale quercetinei. Iată câteva dintre acestea: 

  • Reducerea inflamației 

Radicalii liberi nu doar deteriorează celulele - conform cercetărilor, concentrațiile mari de radicali liberi pot provoca inflamații sau pot crește răspunsul inflamator. Deși inflamația este esențială pentru ca organismul să lupte împotriva infecțiilor și să se vindece, inflamația constantă cauzează probleme de sănătate. De exemplu, mai multe tipuri de cancer, boli de inimă și de rinichi. Conform cercetărilor, quercetina poate reduce inflamația; 

  • Ameliorarea simptomelor de alergie 

Studiile pe animale au arătat că quercetina poate bloca enzimele implicate în inflamație și poate provoca substanțe inflamatorii, cum ar fi histamina. Quercetina previne, de asemenea, reacțiile anafilactice provocate de alune la șoareci. Desigur, nu au fost efectuate astfel de studii pe oameni. 

  • Efect anticancerigen 

Datorită naturii sale antioxidante, quercetina ar putea, în teorie, să lupte împotriva cancerului. Acest studiu a constatat că quercetina a inhibat creșterea și moartea celulelor canceroase de prostată. Alte studii pe animale au demonstrat același efect în ficat, plămâni, sâni, sânge, vezică urinară, colon, ovare, limfocite și glande suprarenale. 

  • Reducerea riscului de boli cronice ale creierului 

Acest studiu sugerează că proprietățile antioxidante ale quercetinei pot proteja împotriva bolilor degenerative ale creierului, cum ar fi demența și Alzheimer. 

Quercetina este, de asemenea, înrudită cu cofeina, care reduce, de asemenea, riscul de boală. De fapt, quercetina este componenta din cafea care are acest efect. Apropo, cu ajutorul quercetinei poți “întârzia” procesarea cofeinei și eliberarea acesteia din organism, adică poți prelungi și spori ușor efectul revigorant al băuturii. 

Totodată, quercetina poate ajuta în lupta împotriva bătrâneții. Studiile pe animale au arătat că quercetina poate întineri sau distruge celulele îmbătrânite și reduce markerii de îmbătrânire. 

Așadar, atunci când este administrat simultan cu vitamina C, efectul imunomodulator al acestui flavonoid crește de câteva ori, ceea ce sporește semnificativ rezistența organismului la agresiunea diverșilor agenți infecțioși. 

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net