Rutina zilnică de îngrijire a pielii: sfaturi și produse pentru un ten fără cusur

sa ai grija de tine cu o crema antirid jpg

Deși există doar patru tipuri de ten principale, fiecare cu particularitățile sale, în magazine regăsim zeci de mii de produse cosmetice, dintre care ne este dificil să le alegem pe cele mai bune pentru noi. Chiar dacă faci o listă scurtă a celor mai lăudate creme sau serumuri de pe piață, acestea au recenzii pozitive și negative de la utilizatori, care te pot influența în decizia ta.

Însă, cât timp știi ce tip de ten ai, cum reacționează acesta la anumite ingrediente, și cunoști în detaliu etapele rutinei de îngrijire, restul devine simplu. Să ai grija de tine cu o crema antirid sau cu un serum dedicat nevoilor tale sunt pași necesari de respectat, atunci când îți dorești un ten fără cusur. Află în cele ce urmează care sunt produsele must have din rutina de îngrijire și cum ar trebui să le utilizezi, pentru rezultate maxime:

1.   Începe cu un gel de curățare

La prima oră a dimineții, când dai startul ritualului de îngrijire a tenului, primul produs pe care trebuie să-l aplici pe piele este gelul de curățare. Acesta elimină impuritățile din pori, excesul de sebum și aspectul de piele ternă. Alege un produs potrivit cu tipul tău de ten și asigură-te că nu este prea dur, pentru a nu deteriora bariera protectoare a pielii tale. Dacă ai un ten uscat sau sensibil, folosește gelul de curățare doar seara, înainte de culcare. Dimineata, este suficient să cureți tenul cu apă micelară, pentru a nu provoca iritații sau uscăciunea excesivă a pielii. În ceea ce privește consistența sau ingredientele produsului pentru curățare, acestea depind tot de tipul tău de ten. Cel cu exces de sebum sau predispus la acnee are nevoie de o spumă sau un gel cu niacinamidă, acid salicilic sau glicolic în compoziție. În schimb, pentru cel uscat sau sensibil sunt necesare ingrediente precum acidul hialuronic, glicerina sau uleiuri botanice.

2.   Continuă cu un toner

Tonerul nu este un produs obligatoriu de folosit, însă vine cu anumite beneficii extra pentru piele și completează efectele gelului de curățare. Acesta te ajută să cureți orice impurități rămase pe ten, să reîmprospătezi pielea și să echilibrezi nivelul pH-ului. Alege produsul potrivit în funcție de tipul tău de ten. Dacă este predispus la acnee sau uleios, optează pentru ingrediente precum hamamelis, acid salicilic sau acid lactic. Dacă este uscat, asigură-te că tonerul are în compoziție acid hialuronic. În schimb, tenul mixt are nevoie de un toner cu antioxidanți, precum vitaminele C, E, și de ingrediente ușor exfoliante.

3.   Aplică un serum

Dacă îți dorești un aspect îmbunătățit al tenului tău, aplică zilnic un serum cu efecte raportate la nevoile tale. Acesta se bazează pe o formulă mai ușoară, formată din molecule mult mai mici, care pătrund mai rapid în piele, comparativ cu crema. Pe piață, vei regăsi o mulțime de tipuri de serumuri, fiecare cu efectele tale. Unele sunt potrivite pentru zi, pe când altele sunt ideale de folosit seara, înainte de culcare. În ceea ce privește nevoile tale, dacă îți dorești un plus de fermitate și o diminuare a ridurilor fine, încearcă retinoizii sau peptidele. Dacă ai nevoie de luminozitate, închiderea porilor și de stimularea producției de colagen din piele, încearcă niacinamida, o formă a vitaminei B3. În schimb, pielea ternă și uscată se împacă cel mai bine cu serumurile pe bază de acid hialuronic.

4.   Hidratează cu creme specifice

Chiar dacă ai ten gras, mixt, sensibil sau uscat, hidratarea pielii este esențială. Începe cu pielea din jurul ochilor, care are nevoie de îngrijire specifică, fiind o zonă mai sensibilă. Ai mai multe tipuri dintre care poți alege, raportate la problemele pielii: pentru cearcăne, riduri fine, pungi sub ochi sau lipsă de fermitate. Pentru ten, alege o crema pentru ten mixt, sensibil, uscat sau gras, în funcție de categoria în care te încadrezi. Pentru tenul cu exces de sebum, cele mai indicate produse sunt cele sub formă de gel, care se absorb rapid în piele. În schimb, tenul uscat are nevoie de o formulă mai densă, pe bază de ceramide sau acid hialuronic, care să rețină umiditatea în piele timp îndelungat.

5.   Aplică o cremă cu protecție solară

Ultimul pas, dar și printre cei mai importanți, este aplicarea cremei cu factor de protecție solară. Indiferent pentru ce brand optezi, ține cont să aibă minimum 30 SPF și să o folosești în orice sezon, de fiecare dată când ieși afară. Crema te va proteja de efectele nocive ale razelor UV, cât și de îmbătrânirea prematură a pielii, respectiv riduri fine, pete pigmentare sau lipsa elasticității.

Respectarea celor cinci pași de mai sus te va ajuta să îți menții tenul luminos și curat, însă, în paralel, este esențial să adopți și un stil de viață sănătos. Hidratarea constantă, o alimentație echilibrată, reducerea stresului și odihna suficientă sunt necesare pentru ca pielea ta să-și păstreze frumusețea timp îndelungat.

Sursa Foto: Freepik

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net