Simte pe pielea ta cele 5 beneficii ale claselor de group fitness! Bonus: beneficiul surpriză!

Ultima actualizare:

Ai o viață așa cum ți-o dorești sau simți nevoia să faci o schimbare? Nu căuta prea departe! Poți începe chiar cu stilul tău de viață! De exemplu, te poți abona la cea mai mare rețea de cluburi de health and fitness din țară și-ți poți rezerva loc la clasa de group fitness care ți se pare cea mai interesantă pentru tine.

Simte pe pielea ta cele 5 beneficii ale claselor de group fitness! Bonus: beneficiul surpriză!
Simte pe pielea ta cele 5 beneficii ale claselor de group fitness! Bonus: beneficiul surpriză!

Poate vrei clase care să te ajute să ai mai multă forță sau rezistență, poate preferi Yoga, Pilates sau poate vrei să îmbini fitness-ul cu dansul. Orice alegi, vei avea parte garantat de o experiență plină de energie pozitivă, alături de alți entuziaști ai fitness-ului și sub îndrumarea instructorilor specializați.

Poate că cele mai evidente beneficii ale claselor de group fitness sunt cele fizice. Dar pe lângă ele sunt beneficiile mentale și sociale, de asemenea foarte importante. Află acum top 5 plus beneficiul surpriză!

1. Îți îmbunătățești fitness-ul cardiovascular!

Când găsești o formă de exercițiu care îți place, nu mai simți că „trebuie să o faci”. Și cu o varietate atât de mare de opțiuni la clase, sigur vei găsi ceva ideal pentru tine. Pentru că vei face ce-ți place și vei observa chiar tu cât evoluezi de la o zi la alta, te vei simți încurajat să treci dincolo de zona ta de confort și să muncești mai mult. Efortul tău intensiv va avea ca efect îmbunătățirea sănătății inimii tale și o stare extraordinară de bine.

2. Îți găsești ușor motivația și inspirația!

Cea mai bună modalitate de a te motiva atunci când obosești este să ai alți oameni lângă tine care să te încurajeze. În plus, este greu să nu te inspiri de la colegii alături de care te antrenezi la clasă. Într-o clasă de group fitness nu există competiție, doar prieteni care se antrenează și se distrează împreună.

Iar dacă ești la început și crezi că nu vei ține pasul cu restul, relaxează-te. Toți au fost începători la un moment dat. Întotdeauna va fi cineva mai puternic decât tine în clasă. Lasă asta să te motiveze, nu să te intimideze!

3. Faci mișcările corect sub îndrumarea instructorului

Una dintre cele mai valoroase părți ale oricărei clase de group fitness este instructorul. Exercițiile de grup sunt o cale de mijloc excelentă între antrenamentul de unul singur și cel cu antrenor personal.

Într-o clasă de grup, ai avantajul profesioniștilor care îți vor arăta cum să faci fiecare mișcare corect. În plus, dacă nu reușești, instructorii sunt acolo pentru a te ajuta să te corectezi. Nu poți obține asta mergând singur la sală.

4. Reduci considerabil stresul din viața ta!

Un mare beneficiu mental al claselor de group fitness este că reduc stresul. Nivelurile de stres, mai ales în societatea modernă, sunt destul de ridicate, deoarece avem multe de gestionat. Una dintre cele mai mari cauze ale nivelului ridicat de stres este munca, astfel încât să relaxarea în timpul liber te poate ajuta să reduci nivelul de stres.

Nivelurile ridicate de stres pot duce la probleme de sănătate, de exemplu hipertensiune arterială, boli cardiovasculare sau probleme de sănătate mintală. În plus, dacă încerci să pierzi în greutate, nivelurile ridicate de stres ar putea să te împiedice să faci acest lucru cu succes. Stresul eliberează cortizol, care este un hormon care reglează răspunsurile multiple în întregul corp, inclusiv metabolismul și răspunsul imunitar.

Prea mult cortizol, de exemplu, în cazul unui nivel ridicat de stres, poate provoca creșterea în greutate, în special în jurul secțiunii mediane. În plus, nivelurile ridicate pe termen lung de cortizol cresc nivelul de zahăr din sânge, ceea ce vă poate expune riscului de diabet de tip 2!

5. Aduci varietate în antrenamentele tale și eviți faza de platou!

A face aceleași mișcări iar și iar poate deveni obositor. Nu numai că este plictisitor, dar s-ar putea să te împiedice să obții rezultatele așteptate. Adăugarea de varietate la antrenament este una dintre cele mai bune modalități de a preveni platoul sau așa numita fază de stagnare în fitness.

Clasele diversificate de group fitness sunt o modalitate ușoară de a schimba lucrurile. Instructorii urmăresc un program creat special pentru ca tu să nu te plictisești, deci dacă ai găsit o clasă pe care o iubești, va fi de fiecare data altfel, indiferent de câte ori te întorci.

Beneficiul bonus: Scapi de sentimentul de singurătate!

Mai ales acum, după doi ani de pandemie și distanțare social, putem spune că singurătatea a devenit o boală globală. Dacă înainte era mai ales un pericol pentru oamenii în vârstă, în ultimii ani de izolare singurătatea nu a mai ținut cont de vârstă. Potrivit unei organizații din UK, peste un milion de persoane spun că trăiesc uneori o lună întreagă fără a vorbi cu un prieten, vecin sau membru al familiei.

Exercițiile fizice ca parte a unui grup oferă oportunitatea de a interacționa cu ceilalți, de a cunoaște oameni noi și chiar de a-ți face prieteni noi. Toate aceste lucruri pot ajuta la combaterea singurătății. Exercițiile eliberează, de asemenea, endorfine și o substanță chimică numită serotonină, care este neurotransmițătorul asociat stării de bine. Așa cum vezi, ai toate motivele să faci o schimbare fără amânare. Află totul despre abonamentele fitness, avantajele pe care le oferă și toate facilitățile pe care le găsești în cluburi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net