Alimentele care te ajută să păstrezi nivelul stabil de acid uric
Menținerea unui nivel stabil de acid uric este foarte importantă, deoarece în acest fel articulațiile pot fi menținute în stare perfectă.
Simptome care indică faptul că aveți acidul uric ridicat
Acidul uric este un tip de acid pe care toate ființele umane îl au în corpul lor, este o substanță care trebuie să fie la un nivel optim pentru a evita problemele și dezvoltarea bolilor precum guta sau bolile de rinichi. Pentru a evita acest lucru, împărtășim câteva alimente care sunt bune pentru a menține nivelurile acestui acid scăzute și care nu afectează sănătatea.
Pentru a depista dacă suferi de acid uric este necesar să mergi la un control medical, să se poate stabili dacă suferi de acest lucru pentru a evita dezvoltarea vreuneia dintre bolile pe care le-am menționat deja. În plus față de un diagnostic medical, există câteva simptome care pot da un indiciu că aveți acest acid ridicat, cum ar fi:
- dureri în genunchi și alte articulații,
- durere persistentă la degetul mare,
- inflamație articulară,
- probleme de urinare.
Alimente care sunt bune pentru menținerea nivelului de acid uric
Printre alimentele pe care le găsim că sunt bune pentru menținerea nivelului de acid uric se numără anghinarea, este o legumă care are proprietăți diuretice care ajută la eliminarea acidului prin urină. Se recomandă ca anghinarea să se consume fiertă.
Un alt aliment este ceapa care ajută la evitarea cristalelor de urat în articulații, unde acidul uric este cel mai concentrat. Un alt aliment sunt merele. Acest fruct are proprietăți foarte bune pentru sănătate, la fel cum anghinarea poate fi transformată într-un remediu casnic precum ceaiul, pentru că atunci când sunt gătite își eliberează toate proprietățile.
La fel ca merele, fructele precum căpșunile și citricele se dovedesc a fi alimente foarte bune pentru menținerea nivelului de acid uric, datorită conținutului ridicat de vitamina C și acid ascorbic. O altă legumă care ar trebui consumată este dovleacul, iar ceea ce face în organism este că ajută la eliminarea toxinelor în exces care se acumulează, permițând acestora să fie eliberate în mod natural datorită efectului său diuretic.
Dintre carne, puiul este singurul care ar trebui consumat deoarece carnea roșie este interzisă pacienților cu acid uric deoarece crește nivelul de colesterol, ceea ce face puiul să reducă aceste niveluri. În plus, ouăle pot fi, de asemenea, încorporate în dieta alimentelor menționate mai sus, scrie Terra.com.mx.