Cât de des trebuie aerisite calorifele din casă. Facturile vor fi mai mici și camerele mai calde
O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne apropiem de finalul lunii noiembrie și de începutul iernii. Iar de-a lungul țării, temperaturile deja devin din ce în ce mai reci, așa că mulți români încep să dea drumul la calorifere. Iar atunci când acestea nu se încălzesc uniform, există o soluție simplă la care trebuie să apelăm.

Temperaturile din întreaga țară sunt tot mai reci, iar pe măsură ce ne apropiem de iarnă, vremea va deveni tot mai friguroasă. Iar mulți români deja au început să dea drumul la căldură, numai pentru a avea parte de o surpriză neplăcută. Este vorba despre calorifere care se încălzesc foarte greu, sau neuniform.
Această problemă, deși neplăcută, este una destul de comună. Iar experții spun că soluția cea mai simplă pentru a scăpa de ea este să aerisim caloriferele. Practic, în interiorul caloriferelor rămâne aer blocat, care împiedică apa să mai circule uniform.
Caloriferele trebuie aerisite de două ori pe an
Acest lucru nu numai că duce la o încălzire neuniformă, dar va crește și consumul de energie, lucru ce înseamnă facturi mai mari la final de lună. În plus, pe termen lung, lipsa aerisirii poate provoca coroziune în interiorul conductelor, lucru ce va afecta instalația.
„Aerisirea caloriferelor se face cam de două ori pe an, pentru ca încălzirea centrală să poată funcționa eficient și să puteți sta liniștiți știind că vă țineți facturile la energie sub control”, a spus inginerul Will Schofield, de la compania Boxt, conform Express.
Cum se aerisesc caloriferele
Pentru a face aerisirea caloriferelor, tot ce trebuie să avem la îndemână este o cheie specială sau o simplă șurubelniță, în funcție de tipul supapei. De asemenea, mai trebuie să avem pregătit un recipient în care să colectăm apa din interiorul caloriferului.
Centrala termică va trebui oprită în prealabil și lăsată să se răcească complet, după care se deschide ușor supapa de aerisire, aflată de obicei în partea superioară a caloriferului. Ea trebuie deschisă în sens invers acelor de ceasornic, iar aerul va începe să iasă. Atunci când începe să curgă apa, supapa trebuie închisă în sensul acelor de ceasornic.

































