Cele 5 alimente și băuturi care trebuie evitate când ești răcit. Medicii spun că pot da peste cap sistemul imunitar
Atunci când ne confruntăm cu o răceală sau o gripă, este foarte important să știm precis ce fel de alimente sau băuturi trebuie să evităm. Deși poate că obișnuim să consumăm destul de des aceste preparate, ele pot înrăutăți anumite simptome, iar experții spun că trebuie să le evităm până când ne revenim complet.

Cu toții avem o anumită rutină, atunci când vine vorba despre dietă. Există unele băuturi și alimente pe care le consumăm destul de des, însă despre care experții spun că nu sunt chiar atât de inofensive precum par. Mai ales atunci când suferim de gripă, sau chiar și de o banală răceală, este important să evităm aceste alimente, deoarece pot înrăutăți unele simptome.
De exemplu, experții ne spun că trebuie să facem tot posibilul pentru a evita mâncărurile iuți, atunci când suntem bolnavi. Condimentele pot afecta sistemul digestiv, mai ales atunci când deja suntem bolnavi. Iar, în unele situații, putem ajunge să ne confruntăm cu diaree, dacă nu avem grijă la ce consumăm.
Aceste alimente trebuie evitate
Și chiar dacă cei mai mulți dintre noi ne începem ziua alături de o cană de cafea, medicii spun că aceasta poate să ne dea somnul peste cap și poate să ne deshidrateze. Iar atunci când suntem bolnavi, odihna este crucială pentru susținerea sistemului imunitar.
Și alcoolul ne poate deshidrata, iar în unele situații poate chiar să cauzeze și dureri musculare. Chiar dacă ne simțim mai bine și suntem tentați să ieșim în oraș cu prietenii, este important să evităm băuturile alcoolice până când ne-am revenit complet.
Alcoolul poate afecta sistemul imunitar
La fel de periculoase pot fi și alimentele cu un conținut ridicat de grăsime. Practic, acestea au nevoie de foarte multă energie și apă pentru a fi procesate în organism, iar acest lucru poate slăbi și mai mult sistemul imunitar. În plus, aceste alimente pot provoca și inflamație în organism.
Iar, nu în ultimul rând, la fel de periculos poate fi și zahărul. Acesta va crește inflamația din corp, iar nu numai că sistemul imunitar va fi afectat, dar ne vom confrunta și cu un gât mult mai iritat. Deși aceste alimente și băuturi pot fi preferatele noastre în mod obișnuit, atunci când suntem bolnavi este cel mai indicat să le evităm.

































