Ce trebuie să știe românii înainte de a cumpăra carne de porc pentru masa de Crăciun. Sfaturile importante oferite de inspectorii sanitari
O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne îndreptăm către finalul lunii noiembrie, iar mulți români încep deja să se ocupe de cumpărăturile de sărbători. Și cum de la masa de Crăciun nu pot lipsi preparatele din carne de porc, este foarte important să știm precis la ce trebuie să fim atenți atunci când mergem la cumpărături.

Luna noiembrie deja se apropie de final, iar nenumărați români încep deja să se ocupe de cumpărăturile pentru masa de Crăciun. Și cum preparatele din porc sunt tradiționale de sărbători, toată lumea încearcă deja să cumpere carne cât mai bună, la un preț rezonabil. Însă, există și câteva detalii la care trebuie să fim atenți, potrivit inspectorilor sanitari.
Pentru a evita orice fel de probleme chiar de Crăciun, autoritățile oferă câteva recomandări românilor, pentru a putea cumpăra o carne cât mai bună. De asemenea, în această perioadă vor avea loc și controale în sectorul alimentar.
La ce trebuie să fie atenți românii la cumpărături
Inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară (ANSVA) spun că este foarte important să cumpărăm carnea numai din locuri autorizate. De asemenea, la fel de important este să verificăm integritatea ambalajelor și a vitrinelor frigorifice în care este ținută carnea.
În cazul în care vitrinele nu funcționează, carnea va începe să se degradeze și nu va mai fi sigură pentru consum. Din acest motiv, este important să ne asigurăm că magazinele țin carnea în condiții corespunzătoare.
Sfaturile importante oferite de autorități
De asemenea, este important să verificăm dacă pe etichetă există mențiuni clare despre producător, termenul de valabilitate al cărnii, cât și condițiile de păstrare. Carnea de porc nu poate fi scoasă la vânzare dacă nu are examenul trichineloscopic, care costă între 27 și 101 de lei și se face în centre autorizate.
Astfel de detalii sunt importante și trebuie să le avem în vedere înainte de a începe să facem cumpărături pentru sărbători. La final, vom putea cumpăra o carne de porc sigură și delicioasă.




































