Rețeta delicioasă, gata în mai puțin de o oră. Cum se pregătesc cartofii cu ciuperci și bacon
Acest preparat delicios va fi gata în mai puțin de o oră și nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple. Cartofii cu ciuperci și bacon sunt o rețetă perfectă pentru zilele reci de la finalul lui noiembrie, iar partea cea mai bună este faptul că se pregătesc foarte ușor.

Cartofii cu ciuperci și bacon sunt foarte ușor de pregătit, iar la final veți putea savura un preparat cu un gust de-a dreptul delicios!
De ce ingrediente va fi nevoie
Din fericire, această rețetă delicioasă este foarte ușor de pregătit și nici nu are nevoie de ingrediente complicate sau scumpe. Mai precis, tot ce trebuie să aveți la îndemână sunt 800 de grame de cartofi fierți întregi, 300 de grame de ciuperci, 150 de grame de bacon, 500 ml de smântână de gătit, trei linguri de parmezan ras și usturoi după gust.
Mai departe, pe lista de ingrediente se mai află și oregano, ulei de măsline, sare, piper și, pentru un gust ceva mai intens, puteți folosi chiar și puțin praf de usturoi. Odată ce aveți toate aceste ingrediente, veți putea începe să gătiți!
Cum se pregătește această rețetă delicioasă
Potrivit bucataras.ro, această rețetă este foarte ușor de pregătit și ar trebui să fie gata în aproximativ o oră. Primul pas pe care trebuie să îl urmați este să puneți cartofii fierți într-un vas yena, iar apoi să îi presați ușor. După ce sunt sfărâmați, veți pune peste ei sare, piper, praf de usturoi și puțin oregano. Tot acum se pune și puțin ulei de măsline, după care se amestecă bine.
Mai departe, cartofii vor fi puși la cuptor vreme de 15 – 20 de minute, la cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Între timp, veți felia ciupercile, veți încinge puțin ulei într-o tigaie și veți căli baconul. După ce s-a rumenit bine, veți pune în tigaie și ciupercile și doi căței de usturoi tocați mărunt, iar totul va fi lăsat la foc vreme de 3 – 4 minute.
Apoi, se adaugă smântâna în tigaie, se amestecă bine și se pune și puțină sare și piper. Apoi, acest sos se presară peste cartofi, se rade parmezan și se mai pune totul la cuptor câteva minute. La final, veți putea savura un preparat delicios, de care vă veți îndrăgosti de la prima înghițitură.



































