Cele mai bizare obiceiuri din România. Tu ai auzit vreodată de ele?

Ultima actualizare:

Nu este de mirare pentru nimeni că țara noastră abundă de tradiții și obiceiuri populare, având în spate întregi milenii, precum și influențe ale diverselor popoare care au trecut prin aceste meleaguri. Însă, cu siguranță că unele dintre tradițiile noastre sunt, în ziua de azi, mult mai rar întâlnite.

Există tradiții în România despre care puțini au auzit. / foto: freepik.com
Există tradiții în România despre care puțini au auzit. / foto: freepik.com

România este, chiar și în ziua de astăzi, o țară plină de mistere și obiceiuri a căror origini nici măcar specialiștii nu mai reușesc să le deslușească. Probabil că, fiecare dintre noi se gândește la câteva dintre tradițiile alături de care am crescut, cum ar fi evitarea mersului pe sub o scară sau eternul obicei de a face trei pași în spate atunci când ne taie calea o pisică neagră.

Însă, conform informațiilor oferite de către adevărul.ro, există și unele tradiții în țara noastră pe care chiar și noi, care am crescut în România, trebuie să recunoaștem că sunt bizare și mult mai rar întâlnite. Poate că de unele dintre acestea ați mai auzit, însă cu siguranță că vom reuși să vă surprindem măcar și cu unul dintre aceste obiceiuri! De altfel, câți dintre noi au auzit despre afumatul casei pe 9 martie sau despre faptul că nu se menționează numele șerpilor în casă, în luna martie?

La moartea unui tânăr necăsători se împodobește bradul

Începând cu una din tradițiile relativ mai populare dintre cele ce urmează, știați că atunci când ne moare o rudă se acoperă toate oglinzile din casă? Conform tradiției, dacă rămân descoperite, sufletul celui decedat poate rămâne blocat în oglindă. O altă tradiție funerară este punerea sub sicriu a unui pahar cu apă. Paharul va fi spart în momentul în care sicriul este scos din casă.

O altă tradiție mai rar întâlnită este împodobirea unui brad cu panglici și dulciuri. Acest lucru se face când moare un tânăr necăsătorit. Dulciurile din brad vor fi date de pomană. Tot într-o tematică funerară este și aruncatul găinii peste groapă. Scopul acestei superstiții este de a ține la distanță spiritele rele.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net