Cum știi dacă ești într-o relație sănătoasă? 9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine

relație este greu de menținut, în general, și necesită multă muncă. După ce a trecut prima perioadă, adică faza lunii de miere, te trezești cu adevărat la realitate și începi să îți dai seama dacă persoana de lângă tine este potrivită cu adevărat pentru tine. Însă, semnele pot fi greu de identificat, mai ales atunci când nu ai mai fost într-o relație de lungă durată în trecut.

9 semne că ești într-o relație sănătoasă. Sursă foto: Pixabay
9 semne că ești într-o relație sănătoasă. Sursă foto: Pixabay

Cât de mult ar trebui să fii dispus/ă să te sacrifici pentru cealaltă persoană? Contează dacă aveți interese diferit? Și ce te faci dacă vă certați des? Experții în relații au dezvăluit acum cele nouă semne care îți arată dacă ești într-o relație corectă, cu persoana potrivită pentru tine. 

Citește și: Mama lui Theo Rose dă de pâmânt cu Carmen Harra

9 semne că ești într-o relație sănătoasă

1. Puteți face compromisuri

Când doar unul dintre parteneri cedează de fiecare dată, în timp ce celălalt parter este incapabil să cedeze, atunci apar probleme grave în cuplu pe termen lung. Se declanșează o luptă crâncenă între nevoile individuale ale celor implicați și nu ar trebui să ne așteptăm ca noi și partenerul de viață să avem mereu aceleași opinii.

Modul în care reușești să faci compromisuri și să porți negocieri în cuplu este un factor foarte important care îți indică, de fapt, cât de mult vă potriviți. Dacă vă este ușor să găsiți soluții, atunci aveți șanse ca relația să dureze pe termen lung.

Vezi și: Răzvan Botezatu vrea să se căsătorească: „Am o relație de doi ani. Sper ca iubitul meu să îmi dea inelul”

2. Te fac să te simți bine în propria piele

Când persoana de lângă tine este cea potrivită, te va încuraja și îți va da încredere în forțele proprii, conform The Independent. Dacă îți face complimente și îți reamintește cât de multe lucruri minunate faci, atunci este o relație sănătoasă. În cazul în care partenerul te face să te simți incomod și să îți pierzi încrederea în sine, atunci fugi cât de repede poți.

3. Te ascultă

În cuplu, comunicarea este importantă, dar la fel de mult contează și ca partenerul de viață să acorde atenția cuvenită vorbelor tale, indiferent cât de plictisitor ți s-ar părea ție ceea ce îi povestești. Este important să știi că există o persoană care chiar te aude și te ascultă cu adevărat.

4. Aveți valori comune

Nu trebuie să aveți interese identice în viață, căci fiecare individ are nevoie de propriul spațiu și o identitate a lui, dar trebuie neapărat să vă lege valorile comune. Doar așa te poți asigura în această relație că vă îndreptați într-o direcție comună pe termen lung.

Vezi și: Cabral a dat-o de gol pe soția lui. Ce face Andreea Ibacka, chiar și după 15 ani de relație

Cum știi dacă ai un partener de încredere?

5. Aveți discuții sănătoase când vă contraziceți

În pofida opiniilor generale, contrazicerile nu sunt mereu ceva rău. Orice relație are nevoie și de ele, dar contează foarte mult modul în care le integrați în viața voastră. Trebuie să poți exprima opinii diferite fără să apară probleme în cuplu. Dacă știi să empatizezi cu partenerul de viață, atunci sunteți pe drumul cel bun.

6. Nu te temi să îi spui exact ceea ce gândești

Atunci când ești într-o relație sănătoasă, alături de persoana potrivită, nu trebuie să te temi că te va judeca. Ar trebui să poți fi așa cum ești în realitate, să îți arăți și partea vulnerabilă, fără frică. 

Uite și: Iulia Albu, reacție neașteptată despre iubita lui Mihai Albu: „Doamna pare o persoană ... ”

7. Îți oferă toată atenția

Este vorba și despre gesturile mici. Îi povestești ceva important, dar preferă să dea scroll pe telefon? Atunci aveți clar o problemă. Partenerul trebuie să fie cu adevărat prezent în discuție.

8. Prietenii și familia ta îl/o adoră

Pare ceva banal, dar este un semn foarte bun care îți arată că ești în relația potrivită. Oamenii care te iubesc pot observa detalii mici, pe care poate tu le-ai ratat.

9. Fac gesturi frumoase special pentru tine

Aici nu vorbim neapărat de buchete de flori sau alte gesturi romantice. Poate spală vasele înainte să vii de la muncă. Sau îți pregătește cina și face preparatul tău preferat. Ori poate se uită alături de tine la filmul tău preferat, deși îl detestă pe actorul din rolul principal. Toate acestea trebuie să îți arate că ești într-o relație sănătoasă, cu șanse mari de reușită pe termen lung.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net